Lovitură pentru români, în prag de sărbători! ANAF blochează conturi bancare!

Peste un milion de români au primit decizii de impunere de la Fisc, iar în ultimele două luni, ANAF a blocat conturile bancare a peste 200.000 de români. Popririle vizează în special persoanele fizice care nu au achitat contribuţiile de sănătate.

Cele mai multe contribuții neachitate sunt din anul 2013, iar vina aparţine Statului care nu a urmărit încasarea la timp a contribuţiilor.

În plus, Fiscul pune poprire pe conturi chiar dacă sumele de plată sunt derizorii.

ANAF îi cheamă la ghişee şi pe contribuabilii cu venituri din străinătate. Aceştia sunt rugaţi să dea curs solicitărilor de a se prezenta la Fisc pentru evitarea dublei impuneri.

Potrivit ANAF, persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe, care depăşesc în total 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, trebuie să completeze şi să depună formularul „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”.

De asemenea, persoanele fizice sosite în România care au o şedere în statul român pe o perioadă sau mai multe perioade care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România”.

Taxele datorate la ANAF pot fi reduse! Ce să faci ca să dai mai puțini bani la Fisc

Reduceri de 5 – 10% la taxele datorate statului vor fi posibile pentru contribuabilii care achită la timp sau mai devreme obligațiile fiscale, în funcţie de categoria în care se încadrează. Cel mai scurt termen este 15 decembrie, după cum a anunțat, vineri, Ministerul Finanțelor.

Astfel, persoanele fizice care au depus Declaraţia Unică până la 31 iulie 2018 şi îşi achită integral obligaţiile fiscale estimate pentru anul 2018, până la 15 decembrie, inclusiv, vor primi o bonificaţie de 5% din totalul sumei datorate.

Pentru contribuabilii care vor alege să-şi achite obligaţiile fiscale până la 15 martie 2019, reducerea este de doar 5% din suma totală datorată, dacă Declaraţia unică a fost depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

Loading...