Lovitura primita de cei de la STARBUCKS din partea CANCELARULUI AUSTRIEI

starbucks_coffee_logo_svg_04406900

Amazon dar si cafenelele Starbucks plătesc taxe mai mici în Austria decât tarabele cu cârnăciori. Asta sustine Christian Kern, care conduce un guvern de coalitie.

Kern a criticat faptul ca Amazon dar si Starbucks platesc taxe mici, fara sa contribuie cu sume pe masura lor, in timp ce micile tarabe si restaurante platesc taxe imense pentru venitul dobandit lunar. De curand, si Comisia Europeana a decis ca Apple sa plateasca taxele din trecut ctre Irlanda. Apple are de platit retroactiv 13 miliarde de euro plus dobanzi aferente.

VEZI SI: Cum au reusit HACKERII romani sa FURE 40 de milioane de euro de la un gigant mondial

Sa declansat un imens scandal pentru ca Apple contestat deja aceasta decizie a Comisie Europene. Kern a venit cu propunerea ca toate companiile care isi fac publicitate in Austria sa plateasca impozite pentru ca altfel, se incadreaza la frauda. Ilegalitati au loc peste tot si pentru ca legile cu privire la impozitul catre alte tari, sunt neclare.

Ramane de vazut cat vor avea de suferit cei de la Amazon si Starbucks in urma deciziilor luate de Austria. Cert este ca au obligatia de a plati impozite asa cum si firmele mici o fac.

Loading...

Lasă un răspuns