LOVITURA URIASA pentru Elena Udrea! Judecătorii ÎCCJ RESPING cererea fostului ministru si CONTESTA statutul de REFUGIAT POLITIC


Judecătorii ÎCCJ au respins vineri cererea depusă de avocatul Elenei Udrea, care solicitase ca aceasta să fie audiată prin videoconferință. De asemenea, ÎCCJ a anunțat că Elena Udrea nu are încă statutul de refugiat politic, anunță Antena3.

Avocatul Elenei Udrea a anunţat vineri, în cadrul procesului ”Gala Bute”, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fostul ministru a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

În replică, procurorul de şedinţă a spus că, din documentele depuse de avocat la dosar, nu rezultă că Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

„Nu rezultă nicăieri din acel document că i s-a dat statutul de refugiat. A fost prezentat un carnet provizoriu al solicitantului Elena Udrea, care atestă că, în 22 februarie, ea a făcut cerere de refugiat, iar în 21 martie a avut un interviu, perioadă în care transmitea instanţei că este în imposibilitate de a se prezenta la proces. Documentele au titlu provizoriu şi evidenţiază că i se permite şederea şi nicidecum că are statut de refugiat. Luaţi act de natura tendenţioasă de traducere a documentelor. Se vorbeşte în actul respectiv de un carnet provizoriu”, a semnalat procurorul.