MADAME DANCILA – VIZITA FULGER in Israel in plin SCANDAL dupa anuntul lui DRAGNEA despre mutarea ambasadei – Detalii BOMBA

Viorica Dăncilă ar urma să meargă în Israel, săptămâna viitoare, potrivit unor surse apropiate Guvernului, informează Realitatea Tv. Miza ar fi demararea procedurilor pentru mutarea ambasadei la Ierusalim. Despre vizita lui Dăncilă în Israel vorbeau și joi, surse parlamentare apropiate PSD.

Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim, a anunţat joi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Acum ceva timp eu am spus că, din punctul meu de vedere, şi România, după anunţul administraţiei americane, trebuie să-şi mute ambasada din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. (…) Ieri, într-adevăr, informaţia a ieşit, Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important. Are o valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenit de mare în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români care trăiesc acolo, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană”, a afirmat Dragnea, la Antena 3.

Președintele României Klaus Iohannis a criticat decizia Guvernului de începere a demersurilor de mutare a ambasadei din Israel la Ierusalim.