O nouă serie de proteste anti-guvernamentale are loc în București și alte orașe ale țării, dar și în străinătate. Manifestanții sunt contra modificării legilor justiției de către coaliția PSD-ALDE și împotriva revoluției fiscale.

Actualizare 20:05 – Peste 15.000 de persoane sunt în marş pe Bulevardul Magheru din Capitală şi scandează ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”. Circulaţia rutieră este complet blocată pe Bulevardul Magheru, iar zeci de jandarmi şi poliţişti merg în faţa coloanei de manifestanţi.

Actualizare 19:55 – Jandarmii au făcut cordon călare în faţa protestatarilor atunci când oamenii adunaţi în Piaşa Victoriei au vrut să plece în marş pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii, au strigat ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie”. Numărul forţelor de ordine prezente la protestul din Bucureşti este impresionant, depăşind cu mult ceea ce a fost la protestele de până acum. Zeci de jandarmi merg în faţa coloanei de oameni.

Actualizare 19:40 – Sunt aproape 10.000 de persoane la momentul de faţă, în Piaţa Victoriei. Oamenii au plecat, la ora 19.30, în marş spre Parlament. La această oră, sunt îmbrânceli între protestatari şi jandarmi, iar manifestanţii strigă ”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”.

Circulaţia rutieră este oprită pe sensul de mers către Piaţa Romană.

Protestatarii au vrut însă să treacă de cordonul de jandarmi, însă au fost opriţi, ceea ce a dus la îmbrânceli.

Actualizare 19:10 – Numărul oamenilor care protestează în Piaţa Victoriei a ajuns, la această oră, la aproape 5.000. În mai puţin de jumătate de oră, aceştia ar urma să plece în marş spre Parlament.

Jandarmeria Română a anunţat, într-un mesaj postat pe Facebook, că asigură fără discriminare protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic.

Actualizare 18:55 – Sub sloganul ”#Aţi reuşit, ne-aţi unit”, alte mii de oameni protestează şi în alte oraşe din ţară.

Aproape 400 de oameni s-au strâns în Sibiu, în faţa Magazinului Dumbrava, în apropierea zonei centrale.

1500 de persoane s-au strâns şi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în zona denumită ”La Clopot”.

Aproximativ 300 de persoane protestează şi în Constanţa împotriva modificărilor la legile justiţiei, oamenii scandând lozinci împotriva PSD.
Aproximativ 500 de persoane protestează şi în faţa sediului Prefecturii din Galaţi, manifestanţii scandând „Hoţii”, „DNA să vina să vă ia”, „PSD, ciuma roşie” sau „Aţi reuşit şi ne-aţi unit”.

La Braşov, aproximativ o mie de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii, având pancarte pe care scrie ”Hoţii” şi ”Demisia”.

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...