MARTORUL-CHEIE din Dosarul Gala Bute o îngroapă definitiv pe UDREA!

Martorul-CHEIE din Dosarul Gala Bute o îngroapă definitiv pe Udrea! A știut infractoarea de ce fuge în Costa Rica! Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte ar putea ramane astazi in pronuntare in Dosarul Gala Bute, caz in care Elena Udrea contesta o condamnare de 6 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita, relatează Ziare.com.

Primul audiat a fost afaceristul Adrian Gardean, martor cheie in acest caz, care a lipsit la ultimele doua termene. El a povestit cu i-au fost ceruti bani pentru sponsorizarea Galei Bute, spunand ca s-a simtit santajat de Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii.

A urmat audierea lui Rudel Obreja. Si Elena Udrea trebuia sa raspunda intrebarilor in sala de judecata. Fostul ministru al Dezvoltarii a solicitat, prin avocat, audierea prin videoconferinta, sustinand ca are statut de refugiat politic in Costa Rica, dar instanta a respins solicitarea.

La termenul de astazi urmeaza ca magistratii sa ia in discutie si adresa transmisa de DNA, privind actele facute de ofiterii SRI in acest caz. Avocatii au fost incunostiintati ca eventualele cereri si exceptii sa fie depuse cu 10 zile inaintea acestui termen, iar inscrisurile sa fie aduse in original. De asemenea, instanta le-a pus in vedere avocatilor sa vina pregatiti pentru a expune pledoariile finale.

Completul din acest dosar este format din: Mirela Sorina Popescu (presedinte), Constantin Epure, Simona Encean, Ionut Matei si Simona Cirnaru.

10:23 – Gardean continua sa povesteasca despre cum ii cerea bani Elena Udrea: „In primavara anului 2011, am avut o intalnire la Busteni cu Elena Udrea, ocazie cu care aceasta mi-a sugerat ca o sa fie nevoie de sponsorizari. Atunci erau in derulare proiectele pentru cele doua domenii schiabile”.

10:18 – Judecator: Daca nu dadeati bani, ce s-ar fi intamplat?

Adrian Gardean: „Cred ca daca nu plateam suma de 3 milioane de lei, Termogaz nu ar mai fi primit la timp sumele care i se cuveneau pentru lucrarile la domeniul schiabil”.

10:16 – Gardean a povestit ca s-a intalnit cu Obreja, care i-ar fi dat un draft de contract de sponsorizare, care urma sa fie incheiat intre firma sa, Termogaz si firma lui Obreja.

„Gala Bute avusese loc cu cateva luni in urma, fata de momentul cand am avut intalnirea. In urma discutiilor cu avocatul meu, Bogdan Costas, am ajuns la concluzia ca ar trebui sa sponsorizam un eveniment sportiv viitor. Ceea ce s-a si intamplat, era vorba de o alta gala de box, care a avut loc spre sfarsitul anului 2011”, a explicat Gardean.

El ar fi incheiat un contract de publicitate, in valoare de 3 milioane de lei, intre Termogaz si o firma a lui Rudel Obreja.

„Eu cred ca sponsorizarile sunt utile, dar in acest caz suma platita a fost exagerata in raport cu beneficiile ulterioare”, a tinut sa precizeze Gardean.

09:58 – Gardean si-a mentinut afirmatia data la DNA in 2015, in sensul ca „Nastasia mi-a spus ca au o problema cu Gala Bute, in sensul ca nu o pot plati”.

Loading...