Moartea unui preot şochează o comunitate întreagă din Dolj. Slujitorului Domnului a comis cel mai grav păcat. Şi-a luat viaţa. Era în pragul divorţului, iar părintele i-ar fi cerut soţiei să nu-l îndepărteze de copii, spun apropiaţii. Într-un scrisoare de adio şi-a cerut iertare. 

„Nu era o fire slabă. Era un bărbat în toată puterea cuvântului. Chiar era în stare să-i înveţe pe alţii să nu facă rău. Şi-a făcut el singur.”, spune şocat unchiul preotului.

Nu ar fi putut trece peste despărţirea de familie. În scrisoarea de adio, lungă de 6 pagini, preotul şi-a cerut iertare de la soţie, de la cei doi copii şi de la apropiaţi. Ultimele lui gânduri s-au îndreptat către Dumnezeu: „Era preot, dar avea o fire foarte sensibilă. Un om care gândea ce făcea, era alături de oameni în permanenţă, era un om mereu vesel.”, mai spune unchiul.

Vestea este tulburătoare pentru oamenii din Ostroveni. Părintele Silviu Neagu era un exemplu pentru enoriaşi. În predicile sale, îi îndemna să preţuiască viaţa şi să nu le lase niciodată doborâţi: „El era împotrivă întotdeauna la aşa ceva.”

În ultimele zile de viaţă a fi încercat o ultimă şansă. Apropiaţii spun că a fost plecat o săptămână la Craiova, să se împace cu soţia. Dar s-a întors în casa părintească fără nicio speranţă. Tot unchiul explică: „Se aveau foarte rău. Atât de grav încât şi-a hotărât singur soarta.”

Un dascăl l-a găsit fără suflare. L-a căutat acasă, după ce, vreme de trei zile, nimeni nu-l mai văzuse pe părinte. Nici prin sat, nici la biserică. Deşi pare foarte clar că a fost o sinucidere, poliţiştii sunt obligaţi să continue cercetările.

Preotul avea 40 e ani şi slujea de 14 ani. Superiorii urmau să discute dacă mai are voie să rămână în hramul bisericii după divorţ. Sinuciderea este considerată cel mai mare păcat, în canoanele bisericeşti. Astfel că, cel mai probabil, la înmormântare nici un preot nu va sluji.

Sursa:observator.tv

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...