Lovitură dură pentru români! Premierul României, Mihai Tudose, a dezvăluit că, din toamnă, vor fi luate măsuri care să-i vizeze pe cei care s-au pensionat, dar care au şi salariu de la stat.

Şeful Guvernului a anunţat că Legea pensiilor va fi promovată în această toamnă şi va regla şi aspectele legate de cumulul pensie-salariu.

Întrebat la Antena 3 dacă mai este posibil ca o persoană care iese la pensie să se reangajeze a doua zi la stat şi să câştige cumulat zeci de mii de lei din pensie şi salariu, Tudose a răspuns: „Astăzi, când stăm de vorbă, da, încă este posibil. A fost un prim pas această stopare a creşterilor nebuneşti şi a acelui procent faţă de ultimul salariu în plată. Pe legea pensiilor, în această toamnă, doamna ministru Olguţa Vasilescu va regla şi aceste lucruri”.

Totodată, chestionat dacă va fi obligativitatea de optare între pensie şi salariu, Tudose a afirmat: „Da, va fi pe legea pensiilor”.

Ministrul Muncii anunţa, la începutul lunii august, că se gândeşte la măsuri pentru blocarea cumulului pensiei cu salariul, pe care îl consideră incorect.

Astfel, spunea, ministrul, cei care s-au pensionat să se bucure de pensie, iar dacă îşi mai doresc un job să se reorienteze, eventual, către mediul privat.

„Lucrul acesta va trebu să se încheie: să cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru că, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci în privat, eventual. Cu siguranţă, vom lucra şi la această decizie”, declara atunci ministrul Muncii.

Sursa:observator.tv

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...