MASURI RADICALE in POLITIE dupa scandalul cu PEDOFILUL – Iata noutatile

De-abia acum se iau măsuri în MAI, după scandalul polițistului-pedofil Eugen Stan. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) revoluționează sistemul de verificare a personalului.

În acest context, MAI anunță că a finalizat, săptămâna trecută, o nouă metodologie privind cunoaşterea personalului, fiind introdus un formular de semnalare care va fi completat de superiorul direct al angajatului şi pus la dispoziţia psihologului, atunci când se identifică anumite comportamente, conduite, stări atipice.
<
„Evenimentul înregistrat la începutul acestui an la Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti a determinat o intervenţie în acest domeniu, cunoscut fiind impactul pe care îl are orice derapaj comportamental al angajaţilor poliţişti sau militari. Accentul va fi pus pe cunoaşterea personalului, astfel încât psihologul să ştie care sunt aspectele care trebuie focusate în interviul pe care îl are cu angajaţii”, precizează MAI, într-un comunicat de presă, conform News.ro.

VEZI SI: SOCANT. RAPORT CUTREMURATOR al Ministerului de Interne privind cazul POLITISTULUI PEDOFIL,Eugen Stan. Detalii terifiante

Potrivit sursei citate, s-a introdus, ca noutate, „un formular de semnalare care va fi completat de superiorul direct al angajatului şi pus la dispoziţia psihologului, atunci când se identifică anumite comportamente, conduite, stări atipice (care sunt bine-definite în acest formular)”.

„În acest mod, atenţia psihologului poate fi focusată pe problemele sesizate în respectivul formular, care are rolul unui instrument ajutător pentru psiholog. De aici mai departe, psihologul poate spune că nu există probleme sau poate face anumite recomandări care au în special un caracter preventiv, fie că va trebui monitorizat sau limitat la portul de armă pentru o perioadă, fie că trebuie să meargă la o testare psihologică sau la un control psihiatric”, se mai notează în comunicat.

Această nouă metodologie de cunoaştere a personalului va fi aplicată de toate armele Ministerului Afacerilor Interne.

Loading...