MESAJ NEGRU DE LA BRUXELLES pentru Romania. BREAKING NEWS

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, îi dă dreptate lui Călin Popescu Tăriceanu care a afirmat recent că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019. Declarația liderului ALDE l-a iritat pe Liviu Dragnea care i-a cerut partenerului său de coaliție să vină cu explicații în sprijinul declarațiilor sale.

Fiind europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, care se pozițioanează de partea liderului său de partid, vine cu explicații specifice pe subiectul șefiei Consiliului Uniunii Europene, lămurind într-un fel declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu. “Cred că trebuie să mă explic. Din punct de vedere tehnic, România nu are o problemă. Experții, câți sunt ei, pentru că nu avem foarte mulți, sunt deja la Bruxelles și lucrează cu președinția austriacă. Au preluat dosarele nefinalizate, sunt 175 pe perioada noastră de președinție rotativă. Noi nu suntem pregătiți, adevărul acesta este, din punct de vedere al maturității politice”, a declarat Norica Nicolai, pentru EVZ.

Norica Nicolai nu crede că cea mai mare problemă în România este corupția, motiv pentru care, spune ea, această condiționalitate ar trebui înlăturată.”Eu știu că avem o problemă de competență și poate avem și o problemă de corupție. Dar, după părerea mea, în România mai gravă e prostia decât corupția și cred că, dacă nu avem același limbaj și nu cerem toți ca această condiționalitate să fie înlăturată, există un risc major ca Bruxelles-ul să dezangajeze fonduri și să pierdem fonduri. Ori, nu avem voie, ca oameni politici, să nu dăm o șansă unora care sunt capabili să o facă” a concluzionat europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai.

Loading...