Gata și week-end-ul, gata și vremea! Ne mai bucurăm încă puțin de vreme caldă și frumoasă! Însă, nu pentru multă vreme, căci meteorologii au precizat faptul că, din 22 – 23 octombrie, temperaturile încep să scadă şi îşi fac apariţia ploile.

În zonele de munte, local în Maramureş şi Moldova, dar şi în estul Transilvaniei este posibil să și ningă.

Cu alte cuvinte, vremea se schimbă radical! Așadar, vă sfătuim să vă bucurați de vremea frumoasă din următoarele zile, chiar dacă dimineţile vor fi dominate de ceaţă.

Temperaturile diurne vor urca şi până la 27 de grade.

Începând de duminică, vremea se va răcori în toate regiunile. În Bucureşti, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Precipitaţiile vor fi mai consistente şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării în noaptea de luni spre marţi şi în cursul zilei de marţi. Vor fi posibile cantităţi de peste 40-50 de litri/mp, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali, Moldova, Oltenia, Banat şi în acest sens vom emite avertizări meteo mâine la prânz sau cel mai probabil duminică dimineaţă, pentru că intensitatea mai mare a fenomenelor va fi începând de duminică noaptea”, a precizat Florinela Georgescu la o videoconferinţă cu prefecţii, la sediul MAI

Perioada de răcire va continua până spre sfârşitul lunii, când temperaturile vor fi şi cu 10-15 grade mai coborâte, faţă de cele din aceste zile. În aceste condiţii, în zona montană cea mai înaltă vor fi posibile şi precipitaţii mixte. Mai există semnalul unui episod cu precipitaţii mai importante la sfârşitul lunii octombrie şi primele zile ale lunii noiembrie, a spus directorul general adjunct al ANM.

Potrivit directorului general adjunct al ANM, în luna decembrie, în mod normal, apar episoade cu ger pe zone mai extinse, cu temperaturi sub minus 20 de grade, iar pentru luna ianuarie „semnalul dat de centrul european şi de alte centre climatologice din lume este că temperaturile ar putea fi sub media climatologică pe partea de nord şi de centru a teritoriului, apropiate de normă în rest, iar precipitaţiile să fie mai multe în partea de centru şi de vest a ţării”.

Sursa:antena1.ro

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...