#MeToo. O JURNALISTA ACUZA un fost SENATOR de HARTUIRE SEXUALA

Se pare că noul curent format pe Facebook, „MeToo”, încurajează din ce în ce mai multe persoane să iasă în faţă şi să spună adevărul despre abuzurile sexuale pe care le-au trăit. Este şi cazul unei jurnaliste din România.

Jurnalista Oana Dobre Dimofte a povestit pe Facebook despre cum a fost hărţuită sexual de către un fost senator. Postarea a avut loc „sub sigla” proiectului „MeToo”.

În calitate de reporter, aceasta a mers să-i ia un interviu lui răposatului George Pruteanu. Înainte de a apăsa rec pe reportofon, Oana s-a trezit „cu o mână între picioare”.

„O mulțime de femei trec peste durere, ironia celorlalți, frica de a fi percepute nuștiucum și povestesc ce li s-a întâmplat. Fiecare dintre ele merită o plecăciune. O mulțime de bărbați empatizează cu ele. Și ei merită respect. (…)

M-am abținut să scriu asta, din decență față de ideea de moarte. Aveam vreo 22-23 de ani, nu mai știu. Eram reporter la Senat. Trebuia să fac un interviu cu unul dintre domnii senatori. După cum era normal, am fost invitată în cabinet.

Nu apucasem să apăs rec pe reportofon. După cum NU era normal, m-am trezit cu o mână între picioare. Înainte să vomit, m-am ridicat și i-am spus că interviul i-l va lua șeful meu, bărbat. M-am dus glonț în redacție. Am povestit. Am fost încurajată să reclam, de colegii mei bărbați. Nu aveam cum. Nu aveam dovezi. #DoarOVorbăSățiMaiSpun. Da, era Pruteanu, nu mă ascund după hashtag. Nu o să uit niciodată. Și nu, moartea nu e o scuză. Doar o circumstanță.

Da, e mort, nu se mai poate apăra. Well, nici eu nu am putut, atunci!”, scrie jurnalista.

Sursa:evz.ro

Loading...

Lasă un răspuns