Antena3 a fost amendată cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), joi, pentru o ediţie a emisiunii „Sinteza Zilei”, în care a fost insultat fostul preşedinte Traian Băsescu, cu apelative precum „şmenar”, „alcoolic” şi „mincinos patologic”.

În această emisiune, care a fost difuzată pe 18 mai, în intervalul orar 21.00 – 23.50, invitaţii lui Mihai Gâdea: Oana Zamfir, Dana Grecu, Răzvan Savaliuc, Ioan Mircea Paşcu-PSD, Adrian Ţuţuianu-PSD, Vlad Nistor-PNL şi Mugur Ciuvică, au comentat împreună cu moderatorul imagini, documente şi informaţii legate de scandalul RCS-RDS, precum şi legăturile acestei firme cu familia Băsescu.

În acest context, potrivit raportului de monitorizare, moderatorul a făcut o serie de aprecieri negative la adresa lui Traian Băsescu, la care, de altfel, s-a făcut referire în reclamaţia înregistrată la CNA.

”Moderatorul Mihai Gâdea se adresează plin de ură fostului preşedinte al României, Traian Băsescu: «Băi şmenarule, băi alcoolicule!»”, arată reclamaţia.

”Declaraţie neprobată a Danei Grecu, nu se cere o reacţie a celui în cauză: “E dovedit că Traian Băsescu e un mincinos patologic”, mai arată reclamaţia.

Sancţiunea a fost dată în baza articolului 40, alineatul 5 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

Sursa:stiripesurse.ro

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...