MILITARUL ROMAN MORT in ATACUL SINUCIGAS din AFGANISTAN era SANITAR si TATAL unui copil

 A plecat în misiune în Afganistan, ca să-şi salveze camarazii puşi în pericol în teatrele de operaţii. Avea funcţia de sanitar. Şi, în spate, nu ducea raniţa, ci trusa medicală. Pe caporalul Mădălin Stoica nu l-a mai putut salva nimeni.

Caporalul Mădălin Stoica a plecat în misiune, alături de Batalionul 280 Infanterie, Focşani, în urmă cu mai puţin de-o lună. Rolul lui era să nu piardă niciun om!

Cu zâmbetul pe buze, Caporalul Stoica era pregătit să-şi servească patria alături de colegii lui.

Într-o misiune de patrulare, o maşină capcană a intrat direct în blindatul în care erau cei şase militarii români. Trei au fost răniţi grav. Caporalul Stoica a murit la spital pe masa de operaţie.

A fost avansat şi la gradul de sublocotenent. Mădălin Stoica avea 41 de ani. Era căsătorit şi avea un copil.

Caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma sunt răniţi, dar în stare stabilă, internaţi la Spitalul de Urgenţă din Kandahar. Ceilalţi trei militari au scăpat cu răni uşoare.

În timpul misiunilor externe, 29 de militari români şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi. Forţele NATO, care asigură securitatea bazelor militare şi a centrelor importante ale ţării, rămân ţinte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgenţilor. Anul acesta, România are în Afganistan 620 de militari.

Sursa;observator.tv

loading...

Niciun comentariu până acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Da-ne un Like!