MOBILIZARE militară de AMPLOARE în apropiere de granițele ROMÂNIEI! NATO a intrat în alertă după mutarea șocantă a RUSIEI

Forțele NATO au intrat în alertă în contextul exercițiilor militare de amploare desfășurate de Rusia în Siberia orientală şi în Extremul Orient, cunoscute sub numele de ‘Vostok-2018’.

Armata ucrainiană, împreună cu trupele SUA și ale altor state membre NATO vor lansa propriul exercițiu militar comun în Ucraina.
Operațiunile numite ‘Rapid Trident 2018’ se vor derula până la jumătatea lunii septembrie și vor reunii 2.200 de trupe din 14 ţări NATO şi partenere – Ucraina, SUA, Bulgaria, Regatul Unit, Danemarca, Lituania, Canada, Germania, România, Polonia, Turcia, Georgia, Republica Moldova şi Azerbaidjan, scrie adevarul.ro.

Armata română este reprezentată în cadrul operațiunilor de aproximativ 40 de militari din Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

Rapid Trident“ debutează cu o săptămână înaintea lansării de către Rusia a manevrelor militare ‘Vostok-2018’, cele mai ample organizate de armata rusă după anii 1980, la care vor lua parte aproape 300.000 de soldaţi şi în care vor fi implicate trupe din China şi Mongolia.
Exerciţiile Vostok-2018 se vor desfăşura între 11 şi 15 septembrie.

Loading...