NEWS ALERT. Diploma de LICENTA a lui Dragnea, sub LUPA procurorilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, are deja două condamnări la activ. Pe lângă cea de doi ani de puşcărie cu suspendare din Dosarul Referendumului, liderul social democraţilor a fost condamnat şi la trei ani şi şase luni cu executare în procesul angajărilor fictive din Teleorman. Ultima decizie nu este însă definitivă.

Acum şeful PSD este implicat, în mod indirett, într-un alt scandal. Situaţia universitară a preşedintelui Camerei Deputaţilor a ajuns sub lupa procurorilor. Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 a cerut instanţei anularea a sute de acte care au fost găsite la perchezitii la sediul unor universităţi fantomă din Teleorman.
Solicitarea procurorilor de la Sectorul 4 a fost făcuta într-un dosar care-l viza pe fostul rector al universităţilor „Alexandru Ghica” şi Europa Ecor, Mina-Silviu Dobronauteanu. Profesorul a fost condamnat într-un caz care a zguduit lumea universitară în 2011, scrie ziare.com.

Peste 15000 de acte şcolare au fost falsificate, iar sute de studenţi şi-au cumpărat diplomele de licenţă. Printre actele vizate se numără și cele ale actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, care în 1999 era student la Facultatea de Contabilitate, din cadrul Universităţii Alexandru Ghica din Alexandria.

Procesul deschis de procurori, are ca obiect „desfiinţare înscrisuri” şi a fost demarat în iunie 2017, la Judecatoria Sectorului 4. Acţiunile de falsificare a actelor s-au derulat în perioada ianuarie 2004-martie 2009, iar datele au fost modificate, cu scopul de a atesta fictiv că „absolventul” a urmat cursurile începând cu anul universitar 2001-2002.

Loading...