Celebra CANTAREATA vorbeste despre RELATIA cu NICU CEAUSESCU: „Era timid, isi sugea degetul mare tot timpul”

Maria Nagy nu este un nume cunoscut la prima vedere pentru publicul larg, ci mai degrabă pentru cei mai în vârstă, care au prins muzica anilor ’70-’80 și Cenaclul Flacăra. Pe vremea aceea, o tânără din Remetea, județul Harghita, tunsă ca celebra Mireille Mathieu, încerca să își facă loc în muzica pop-rock românească. Însă în drumul său anevoios avea să treacă de la o trupă de folk la Cenaclul lui Adrian Păunescu, pentru ca mai apoi să intre în spectacolele Teatrului de Revistă Constantin Tănase, ulterior alegând să părăsească țara, în timpul unui turneu în Egipt, în 1983.

S-a întors în România, prima dată în 1991, dar apoi tot mai rar, alegând în cele din urmă să se mute la Budapesta, alături de soțul ei, de origine germană, fiindu-i simplu ca etnică maghiară să trăiască la nici 50 de km de capitala Ungariei. În scurtele vizite pe care le face în România, Maria Nagy, supranumită „Bonnie Tyler de România” s-a oprit în redacția Libertatea, unde a oferit un interviu live, în exclusivitate.

Povestea ei de viață ar putea fi la un moment dat un bun scenariu de film!

Când a plecat în turneu, Securitatea a luat-o într-o cameră specială, unde a fost „instuită” să-și țină gura când ajunge în străinătate, dar și să îi „toarne” pe angajații Ambasadei României la Cairo. „Vedeți ce spuneți despre situația din țară, nu se spune ce vrem, să nu aveți contacte prea multe cu străinii și în orice caz, să nu vorbiți. Și să vă uitați și la ambasadă, ce se întâmplă, ce se vorbește. Și de fapt ne vizitam și ne ascultam reciproc”, a mărturisit la Interviurile Libertatea cântăreața de 60 de ani.

Ea declară că în momentul de față are zero lei pensie, după ce a plătit 47% din contractele pe care le avea când pleca din țară. „Eu atunci începusem cu 45-50 de dolari pe zi, cazare și masă asigurate, la fel biletul de avion. Pentru România atunci era o sumă uriașă”, spune Maria Nagy, care adaugă și faptul că jumătate din acești bani încasau autoritățile române.

Cântăreața l-a cunoscut pe-ndelete pe Nicu Ceaușescu, iar preț de o vară au fost chiar foarte apropiați. „L-am cunoscut când eram la Paradis, la mare, iar el mă știa de la Cenaclul Flacăra. Nu-mi amintesc exact cine m-a prezentat și cum, dar cred că domnul Viorel Păunescu, care a fost mâna lui dreaptă”, a declarat Maria Nagy în interviul acordat în redacția Libertatea.

Ce fel de om era Nicu Ceaușescu? Interpreta are numai cuvinte de laudă la adresa lui: „Era un om minunat! Am auzit lucruri foarte urâte despre el, eu l-am cunoscut o vară întreagă, dar nu am văzut nimic rău. Dacă îl rugai de ceva să te ajute – te ajuta imediat. Vă spun o poveste cu el: am fost invitați la el la vilă, la Neptun. Eu mergeam de obicei cu Cornel Constantiniu, cu mașina, așa că nu prea știam eu drumul. Eram la vilă, iar la un moment dat a trebuit să plec la restaurant. Și s-a oferit să mă ducă el cu mașina. Cum nu mai țineam minte unde e barul respectiv, a coborât în stațiune și i-a întrebat pe oameni, foarte politicos: „Bună seara, vă rog frumos să-mi spuneți unde este restaurantul „cutare”! După care le-a mulțumit foarte frumos și m-a dus acolo. Deci nu era îngâmfat, era un om extraordinar și mă bucur că l-am cunoscut”.

Relația celor doi a fost una foarte apropiată, chiar dacă interpreta ezită să dezvăluie detalii. „Au fost mai multe momente. Era deja după „momentul Nadia” și înainte de Jeanina Matei. A fost o vară întreagă. La începutul lui septembrie și-a sărbătorit ziua la mare, cu toată gașca, după care s-a dus la Poiana Brașov, probabil cu familia. Petrecerile erau extravagante, cu purcei pe masă, cu șampanie, whisky, coniac, tot ce vedeai doar la shop-uri sau la marile hoteluri, la bar. O bogăție cu aur peste tot”.

Pe de altă parte, Maria și-l amintește pe fiul fostului președinte al României drept un romantic și un rușinos. „Era un timid. Extraordinar de timid. Își sugea degetul mare tot timpul și nu prea vorbea. Nu m-a intimidat niciodată, chiar dacă toată lumea era la ordinele lui”, rememorează cântăreața. (sursa)

Loading...

Lasă un răspuns