Ma mulți pietoni au fost răniți, după ce un vehicul i-a lovit în noaptea de duminică spre luni în nord-estul Londrei

UPDATE ora 11.00

Opt persoane se află la spital. Suspectul, de 48 de ani, a fost arestat după ce a fost pus la pământ și imobilizat de martorii de la fața locului. Se pare că șoferul ar fi strigat: „O să ucid toți musulmanii”

Martorul Abdul Rahman, citat de The Telegraph, a fost cel care a declarat că șoferul dorea „să ucidă toți musulmanii”.

Rahman a spus pentru BBC că el l-a lovit pe bărbat și a ajutat la imobilizarea lui.

„Când bărbatul a ieșit din dubiță, a vrut să scape, a fugit și a fost auzit spunând că vrea „să omoare toți musulmanii”. „L-am lovit în stomac…și apoi eu și alți tipi…l-am ținut la pământ până nu s-a mai mișcat. L-am ținut acolo până au venit polițiștii”, a povestit el.

UPDATE ora 10.30

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte 10 au fost rănite – două mai uşor, opt mai grav, fiind transportate la spital – după ce o dubiţă a intrat într-o mulţime de pietoni în noaptea de duminică spre luni lângă o moschee în nord-estul Londrei, premierul Theresa May afirmând că incidentul este tratat ca un potenţial atac terorist, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Poliția a fost chemată imediat după ora 00.20 (02.20, ora României) când s-a semnalat că un vehicul a intrat în pietoni”, a comunicat poliția într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Mai multe echipaje s-au deplasat la un incident petrecut în Seven Sisters Road. 

Incidentul ar fi avut loc în fața unei moschei, a anunțat Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit (MCB), organizație reprezentativă a musulmanilor britanici.

Evocând un „eveniment teribil”, premierul Theresa May a declarat că „gândurile sale sunt îndreptate spre cei răniţi, persoanele apropiate acestora, în timp ce serviciile de urgenţă operează la faţa locului”, scrie Agerpres.

Liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, s-a declarat „total şocat” de acest eveniment, într-o postare pe Twitter.

Potrivit DPA, primarul Londrei, Sadiq Khan, a calificat incidentul drept ‘atac terorist oribil asupra unor oameni nevinovaţi”.

„Nu cunoaştem încă toate detaliile, dar este evident că a fost vorba despre un atac deliberat asupra unor londonezi nevinovaţi, dintre care mulţi tocmai îşi terminau rugăciunile în timpul lunii sfinte a Ramadanului’, a declarat primarul Londrei, citat într-un comunicat de presă.

Suspectul ar fi strigat „Îi voi ucide pe toţi musulmanii”, potrivit unui martor identificat de DPA drept Abdulrahman Saleh Alamoudi, care acorda asistenţă victimelor.

Mai multe asociaţii musulmane, între care Consiliul musulman din Regatul Unit (MCB), o organizaţie reprezentativă a musulmanilor britanici, au denunţat incidentul, care a avut loc în faţa unei moschei.

„Am fost informaţi că o dubiţă a lovit credincioşi în timp ce aceştia părăseau moscheea din Finsbury Park. Rugăciunile noastre se îndreaptă către victime”, a reacţionat MCB într-o postare pe Twitter.

Harun Khan, liderul MCB, a afirmat că vehiculul a lovit „intenţionat” credincioşi musulmani care părăseau moscheea, tot într-o postare pe Twitter.

Sursa:Realitatea.net

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...