NU e gluma! CONCEDIUL de DIVORT, noul proiect legislativ din Senat


Nu este o gluma, este noua propunere legislativa din Senat. Astfel, persoanele care nu se mai inteleg cu parteneriul/partenera si decid sa divorteze, vor primi un concediu din partea statului.

Este vorba de un concediu de trei zile, poiectul legislativ fiind depus la Senat de deputatul PSD, Georgian Pop.

„Concediul pentru divorţ se acordă în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situaţie pentru acomodarea la noua situaţie din viaţa lor. Cei ce au divorţat au dreptul la un concediu pentru divorţ de trei zile lucrătoare.
În cazul în care titularul dreptului la concediu pentru divorţ este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorţ plătit de trei zile lucrătoare. Indemnizaţia pentru concediul de divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.

Concediul se acordă la cerere de către angajator în următoarele patru săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului (…). Concediul pentru divorţ se acordă indiferent de durata căsătoriei şi indiferent de modalitatea prin care s-a desfăcut căsătoria”.

Se pare ca din 1990 si pana-n prezent, rata divorturilor este de 25% pe ani iar in ultimele decenii una din patru casnicii s-a sfarsit printr-un divort.

Loading...