Nuțu Cămătaru, TURNĂTOR la DNA. A BĂGAT un om DUPĂ GRATII, dar s-a ales cu REDUCERE de PEDEAPSĂ

Celebrul personaj interlop, Nuțu Cămătaru, urma să execute o pedeapsă grea de cinci ani și cinci luni de închisoare. Cu toate acestea, instanța a decis ca timpul de „suferință” să-i fie redus, după ce ar fi ajutat DNA să bage un om după gratii, într-un dosar de corupție.

Potrivit informațiilor oferite de Spy News, în anul 2014, numele lui Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru, a apărut într-un dosar de corupție, instrumentat de DNA, care privea un avocat din Pitești, pe nume Constantin Popescu. Avocatul ceruse unui bărbat care avea probleme în justiție suma de 50.000 de euro, bani pe care i-ar fi folosit apoi pentru mituirea unor magistrați. Pentru că nu avea banii solicitați de avocat, acesta i-a împrumutat de la Nuțu Cămătaru.

Astfel, interlopul a devenit martorul cheie în dosarul deschis pe numele avocatului piteștean, iar declarațiile sale au contribuit decisiv la trimiterea bărbatului în judecată. Pentru colaborarea avută cu DNA, procurorii anticorupție au luat decizia de reducere a pedepsei interlopului.

Ca urmare, intanța a luat act și i-a redus pedeapsa lui Nuțu Cămătaru la două dintre capetele de acuzare, fiind condamnat la numai patru ani și trei lui pentru șantaj și infracținui asimilate criminalității organizare, pedeapsa finală fiind, în cele din urmă, de cinci ani și cinci luni, după ce judecătorii i-au dat un spor de un an și două luni de pușcărie, mai scrie Spy News.

Loading...