O FEMEIE este pe PRIMUL LOC in TOPUL CELOR MAI PERICULOSI CRIMINALI in serie din ROMANIA

Unul dintre cei mai mari criminali români este o femeie. Vera Renczi, care a fost supranumită Văduva Neagră, a săvârşit cele mai abominabile crime pe care criminaliştii au putut să le vadă de-a lungul timpului. Se presupune că s-a născut în anul 1903, iar numele său real nu a fost cunoscut niciodată, dar în analele criminologiei ea a rămas cunoscută ca Vera Renczi , numele de familie aparținând celui de-al doilea său soț.

Vera s-a născut la sfârșitul secolului al XIX-lea, în București, în urma legăturii dintre un om de afaceri ungur și o frumoasă tânără din România. Copilăria și-o petrece la București, acolo unde rămâne până la vârsta de 13 ani. Odată cu pierderea mamei, Vera este mutată de tatăl său la Berkerekul, oraș din fosta Iugoslavie, unde acesta deținea o mică moșie.

Adolescenţa sa este marcată de diverse poveşti amoroase cu bărbaţi de toate vârstele. Frumuseţea sa incredibilă face ca Vera Renczi să aibă o viaţă amoroasă bogată, cunoscând de la elevi de liceu până la bancheri și oameni de afaceri. Nimeni nu se aștepta că tânăra să își mai uite moravurile, însă miracolul se produce atunci când Vera îl cunoaște pe Karl Schick, un influent bancher austriac, cu care se va și căsători.

Soţii ucişi de Văduva Neagră

În acel moment, Văduva Neagră renunţă la viaţa degradantă şi devine o soţie iubitoare şi supusă. După numai un an de viaţă familială, într-o zi Vera Renczi anunţă poliţia că soţul său a dispărut. Vera explică apropiaților că soțul său a părăsit-o și că a decedat ulterior într-un accident de mașină în România. După dispariția lui Karl Schick, Vera începe să poarte doliu, deși nimeni nu dovedise moartea soțului ei, situaţie care durează aproape un an.

Vera avea să declare și autorităților faptul că fostul soț a murit în accident de mașină după ce a părăsit-o. Autoritățile au crezut povestea Verei din pricină că aceasta era o femeie respectabilă. Prin urmare se întocmesc actele de deces ale lui Karl Schilk. Acum această era liberă să se căsătorească cu Joseph.

Liniştea cuplului nu a durat foarte mult timp pentru că Joseph a început să-şi însele soţia. Fiind ameninţat cu moartea în mai multe rânduri, acesta nu a luat-o în serios. După câteva luni a căzut la pat ca mai apoi să dispară misterios. Surprinzător este faptul că autoritățile nu bănuiesc nimic necurat legat de castelana de Berkerekul. Vera începe din nou să țină doliu, dar caută reintegrarea în viața mondenă mai repede de data aceasta.

Pentru Vera Renczi începea o nouă perioadă în care escapadele amoroase aveau loc cu regularitate. Petrecerile deocheate de la Viena continuaseră de seară și, nu odată, se transformă în orgii care o au în centrul lor Vera Renczi. Veșnic îmbrăcată în negru, frumoasa castelană atrăgea pe domeniul de la Berkerekul numeroși amanți. În mai puțin de 10 ani a adus la conacul său peste 30 de amanți, niciunul dintre aceștia neîntorcându-se vreodată. Amanții erau străini care veneau ocazional la Viena și despre care autoritățile nu aveau informații.

Ultimul amant din viaţa sa

Vera Reczi își alegea victime cu minuțiozitate, dar ajungând la rutină începuseră să nu mai țină cont atât de mult de detalii. Așadar Vera a făcut greșeala de a se îndrăgostit de un bancher sârb pe nume Milorad, un om influent în viața socială. Fiindcă lipsea foarte mult de acasă, soția acestuia consultă autoritățile sârbești. La insistențele soției, autoritățile locale descind la reședința Verei Renczi. Vera recunoaște relația cu Milorad și dă chiar o declarație. Motivează că s-a despărțit de Milorad din pricina faptului că era căsătorit li este posibil ca acesta să se fi sinucis.

Nemulțumită de căutările autorităților, soția lui Milorad pornește singură o anchetă. Descoperă în hainele lui Milorad un bilet de dragoste de la Vera. În plus află despre dispariția soților Verei și a fiului Lorenzo. Autoritățile descind din nou la conacul Verei care încă negă că ar fi avut vreo relație cu Milorad, dar este confruntată cu propria declaraţie și cu biletul.

Jandarmi au controlat casa și mai apoi cripta familiei. Nu mică le-a fost groază oamenilor legii atunci când au descoperit în subsolul conacului 35 de sicrie de zinc așezate în cerc. În ele se aflau absolut toți cei care trecuseră prin patul Verei. Mai mult, într-unul dintre sicrie se găsea chiar Lorenzo, fiul în vârstă de numai zece ani pe care aceasta fusese nevoită să îl ucidă pentru că îi aflase teribilul secret. Toate victimele fuseseră otrăvite cu arsenic.

Explicația Verei Renczi a fost cât se poate de naivă. Întotdeauna vroia să fie ultima femeie din viața bărbaților pe care i-a omorât. Au urmat tot felul de străini, cu felurite meserii, care au luat drumul conacului și nu s-au mai întors niciodată. Ultimului – Milorad – i-a administrat în plus și o doză de stricnină pentru a obține efect imediat.

Condamnată inițial la moarte, Vera a beneficiat atunci de clemența legii din Iugoslavia care nu permitea execuția femeilor și a fost transferată pe viață într-o închisoare de maximă securitate. La scurt timp, criminală în serie moare în urma unei hemoragii cerebrale. Din punctul de vedere al tipului de criminal în serie, Vera Renczi se aseamănă cu Belle Sorenson Gunness.

Sursa:realitatea.net

Loading...

Lasă un răspuns