O ambarcațiune cu 69 de imigranți ilegali a fost interceptată de poliția de frontieră în apele românești. Potrivit autorităților române, nava se îndrepta către țărm. Foarte posibil, imigranții intenționau să se infiltreze în România.

Potrivit poliției de frontieră, cei 69 de imigranți sunt originari din Irak, iar 29 dintre ei erau minori. Vasul, care era sub pavilion turcesc, avea la bord, alături de grupul de imigranți ilegali, și două călăuze – un bulgar și un cipriot.

Ambarcațiunea a fost detectată în larg, la aproximativ 10 mile marine est de Mangalia, când se îndrepta către țărmul românesc. A fost interceptată de Garda de Coastă, iar imigranții au fost aduși la țărm.

Este pentru prima dată când un grup atât de mare de imigranți ilegali încearcă să se infiltreze pe mare în România. În ultimii ani, refugiații au încercat să se infiltreze pe mare, în UE, în special prin Grecia și prin Italia. Multe tentative s-au soldat cu tragice naufragii.

Vă prezentăm, pe larg, comunicatul Poliției de Frontieră:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, pavilion Turcia, la bordul căreia se aflau 69 de persoane din Irak și doi facilitatori

În data 13.08.2017, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, pavilion Turcia, la aproximativ 10 mile marine est de localitatea Mangalia, la frontiera maritimă, care se îndrepta spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o navă a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte.

Nava şi-a continuat drumul și s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranţi.

Drept urmare, nava Gărzii de Coastă a intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Din primele verificări a reieşit faptul că nava în cauză era condusă de doi bărbați, un cetățean bulgar și un cipriot, iar la bordul ei se aflau 69 de persoane din Irak, din care 30 bărbați, zece femei și 29 de minori.

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

Sursa:observator.tv

Loading...
loading...