O nouă MOLIMĂ vine peste România! Detalii halucinante despre primul FOCAR

Un focar de hepatită acută virală de tip A, cu zeci de cazuri, a fost depistată într-o comunitate vulnerabilă din comuna Unirea, judeţul Alba. Majoritatea persoanelor afectate sunt copii. Aceştia au fost internaţi în spital, iar DSP Alba a demarat o anchetă epidemiologică.

”Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a intervenit, la sfârşitul lunii iulie, odată cu apariţia primelor două cazuri de hepatită, iar personalul de specialitate (medic epidemiolog, asistenţi igienă şi asistenţi comunitari) din cadrul instituţiei s-a deplasat în comunitate pentru a lua toate măsurile care se impun, cu scopul de a limita cât mai mult extinderea focarului”, a transmis DSP Alba, potrivit mediafax.ro.
Dintre persoanele afectate şase au vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, trei cazuri sunt încadrate la grupa de vârstă 10-14 ani, iar un pacient este adult.

”Medicul de familie din comunitate a stabilit contacţii, adică persoanele care au avut legături directe cu bolnavii, pe care îi supraveghează clinic şi prin examen de urină, pe perioada maximă de incubaţie a bolii”, potrivit DSP alba.

Epidemiologii au verificat toate sursele de apă din localitate şi au depistat că apa care curge de la două cişmele, situate pe strada unde au apărut aceste cazuri, nu îndeplineşte parametrii microbiologici.

Loading...