„O să MURIM de FALIMENT!”.ACUZAŢII GRAVE la adresa băncilor


Fermierii şi producătorii care lucrează în zonele neafectate încă de pesta porcină fac acuzaţii grave la adresa băncilor.
Crescătorii spun că problema lor cea mai mare este că băncile îi falimentează, refuzându-le creditarea. Bancherii sunt convinși că pesta porcină va veni și peste acești fermieri și consideră că investițiile în aceste afaceri sunt pierzătoare, scrie libertatea.ro.

„Oamenilor le e frică. Nu vor să iasă, le e frică de prefectură, de ANSVSA. Ni se spune să stăm liniștiți, să nu ne punem rău cu autoritățile. Să nu ne punem rău cu autoritățile și să murim”, spune unul dintre fermieri.

„Sunt bănci care au primit comunicate interne, nu mai finanțează nici o fermă de porci. Au notă internă”, mai susţin crescătorii.

Unul dintre aceștia este într-o situație foarte gravă: are credite de sute de mii de euro, din care și-a dotat carmangeria. Acum, banca îl refuză.
„Noi o să murim de faliment. Ei, de pestă, cei afectați, noi, de faliment. Nu vrea nimeni să se atingă de noi. Nici nevastă-mea nu mai are încredere în mine, darămite străinii”, spune un antreprenor.

Mai mult, problemele financiare ale producătorilor au ajuns și la urechile angajaților, care se gândesc să plece, înainte ca afacerile să se închidă şi să fie concediaţi.
„Oamenii se tem că nu o să mai aibă de muncă la iarnă. Au copii, vine iarna, ce fac?!”, se plâng angajatorii.

Loading...