Obiectiv turistic de poveste in Romania: Lacul care NU INGHEATA

In Judetul Caraş-Severin se afla Lacul Ochiul Beiului, unic pentru ca un izvor carstic subteran, este cel care il alimenteaza si ii ofera o culoare exraordinar de frumoasă.

Localizat într-o zonă de o sălbăticie din Parcul Național Cheile Nerei — Beușnița, la limita Munților Aninei cu Munții Locvei, la o altitudine de 310 metri. Adâncimea de 3,6 metri, iar apa este atat de limpede incat lasa sa se vada pestii care inoata in lac.

 

Mentionam ca lacul a fost declarat monument al naturii, fiind protejat. Accesul este destul de usor, in ciuda faptului ca lacul mirific  se afla intr-o zona salbatica de munte.

Se spune ca romanii care ajung aici macar o data pe an, ar fi mult mai sanatosi. Raman povesti romanesti in urma dar cu siguranta ceea ce este real este lacul de o splendida frumusete.

Cel mai interesant este ca temperatura lacului nu scade de 4 grade oricat de ger ar fi afara. Cu o temperatura intre 4 si 8 grade celsius, lacul cu pricina reuseste sa isi mentina culoarea si transparenta pe tot parcursul anului.

VEZI SI:„Gura de Rai” si Apa Vie din Bucegi

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. FENOMEN INEXPLICABIL: "Cerul straniu" de la Bozioru - ReporterOnline.NET

Lasă un răspuns