OLGUTA VASILESCU CRITICA Departamentul de Stat al SUA referitor la MESAJUL acestuia privind Legile Justitiei: „Sa ne spuna si noua…”

 Lia Olguţa Vasilescu a comentat luni seară, la Antena 3, criticile Departamentului de Stat al SUA faţă de legile Justiţiei, afirmând că în Constituţie scrie că România este stat suveran şi că Parlamentul este ales pentru a face legi.

Ministrul Muncii a afirmat că ar fi interesant ca partenerii americani să spună care articol din legile Justiţiei deranjează, după ce Departamentul de Stat al SUA a cerut, luni, Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.
„Poate fi interesant care articol din legile Justiţiei deranjează. Să ne spună și nouă domnii ce articol deranjează”, a spus Vasilescu, după ce a făcut trimitere la prevederea constituţională referitoare la faptul că România este stat suveran.

Într-o intervenți ulterioară, ministrul Muncii a mai menționat: „Deci, ce articol din legile Justiției nu e bun. Care-i problema?”.

Departamentul de Stat al SUA a cerut, luni, Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept, exprimându-și îngrijorarea faţă de faptul că ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar.
„Statele Unite remarcă cu îngrijorare că Parlamentul României discută o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea slăbi independenţa sistemului judiciar din România”, se arată într-o declaraţie de presă intitulată „România – propuneri care afectează independenţa sistemului judiciar”, aparţinând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Declaraţia consemnează că „legislaţia, care a fost propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani pentru a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică”.

„Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei”, se arată în finalul declaraţiei.

Sursa:observator.tv

Loading...

Lasă un răspuns