Olguța Vasilescu,REACTIE după ce un medic a făcut praf Guvernul! OUG adoptată de Executiv

Ministerul Muncii, instituție aflată în subordinea Liei Olguța Vasilescu, reacționează, după ce un medic de familie a făcut praf Guvernul. Instituția condusă de către Olguța Vasilescu a dezvăluit că Executivul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru a remedia situația și că a fost majorat cu 10% plafonul veniturilor până la care se acordă compensarea cu 90% a medicamentelor.

Despre ce e vorba? Săptămâna trecută, un medic de familie critica vehement Guvernul Dăncilă, anunțând că pensionarii au primit o adevărată lovitură în urma măririi pensiilor.
Doctorul Valentin Pantea, din județul Bihor, a susținut, citând o colegă, că, după mărirea pensiilor, pensionarii care depășesc limita de 900 de lei, chiar și cu un leu, nu mai pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor.
„Compensarea cu 90% a medicamentelor nu face obiectul de reglementare al legislației pensiilor din sistemul public de pensii.

Vă informăm, însă, că în ședința de Guvern din data de 17 iulie a fost adoptată ordonanța de urgență prin care a fost majorat cu 10% plafonul veniturilor până la care se acordă compensarea cu 90% a medicamentelor, act normativ inițiat de Ministerul Sănătății și avizat de MMJS”, a fost răspunsul pe care l-am primit de la instituția condusă de ministrul Vasilescu.

De altfel, marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că, începând cu data de 1 iulie 2018, a crescut cu 10 la sută valoarea punctului de pensie, motiv pentru care se impune reglementarea astfel încât să nu mai fie afectat accesul pensionarilor la medicamentele compensate cu 90 la sută.

„Am elaborat un act normativ pe care îl vom promova astăzi în ședinta de Guvern, iar pensionarii cu venituri de pensii și indemnizații sociale de până la 990 de lei pe lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu astfel de venituri, să beneficieze de medicamente compensate cu 90 la sută din lista prevazuta în HG 720”, a spus Pintea, la un post de televiziune.

Așadar, potrivit Ordonanței de Urgență adoptate, în această săptămână, de Guvern, vor primi medicamente compensate cu 90% toți pensionarii a căror pensie nu depășește 990 de lei.

Loading...