victor_ponta

Victor Ponta a avut parte de un incident la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a fost prezent pentru a fi audiat în dosarul „Turceni-Rovinari” în care este inculpat.

Câteva persoane l-au huiduit la ieșirea de la ÎCCJ. Aceștia i-au strigat „Trădătorule”, „Unde mai candidați cu 36 de dosare?” sau „De unde ai dat pământul pentru moschee?”.

„N-a vrut să stea de vorbă cu noi. L-au evacuat ca pe sfintele moaște. Încercăm de un an de zile să îl prindem. Urmează. Îl vom hăitui. Are 36 de dosare doar aici la Înalta Curte. DNA nu vrea să îl ia. Avem două plângeri depuse la DNA. Acum am depus-o pe a treia aici. Vom merge mai departe, nu ne oprim aici” a spus unul dintre protestari.

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineaţă, în jurul orei 9.00, la ICCJ, în dosarul Rovinari-Turceni, în care a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie. Acesta a plecat de la ICCJ în jurul orei 21.00.

Întrebat de jurnalişti cum a rezistat 12 ore în sala de judecată, Ponta a spus: „Sunt rezistent. Rezistăm pentru că ştiu că sunt nevinovat şi atunci stau oricât”.

Senatorul Dan Şova nu a vrut să facă nicio declaraţie de presă, la ieşirea de la ICCJ.

Victor Ponta a asistat vineri la declaraţiile martorilor, fără a face, la rândul lui, declaraţii în faţa judecătorilor. La cererea DNA, doi martori, Simona Ciurcu și Alin Brâncuș, au fost audiaţi vineri în şedinţă secretă. Motivul invocat de reprezentantul DNA a fost acela că declarațiile pe care aceștia urmează să le dea conțin date confidențiale. Alţi doi au fost audiaţi în şedinţă publică.

Audierile în dosarul Rovinari-Turceni continuă pe data de 1 noiembrie.

Tot vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de audiere, în calitate de martor, a președintelui PNL Alina Gorghiu, în dosarul Rovinari-Turceni. Informația a fost confirmată de avocatul lui Octavian Laurențiu Graure, inculpat în dosarul Rovinari-Turceni, cel care a și cerut audierea Alinei Gorghiu, pe motiv că ea a reprezentat, la un moment dat, compania Electrica într-un proces civil cu CE Rovinari.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Rovinari-Turceni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

Sursa

Loading...
loading...