italian-la-cersit-in-romania-1024x520

Se pare ca nu doar romanii au probleme. Asa cum unii pleaca din tara si ajung pe alte meleaguri unde traiul este mai bun, si italianul din poivestea de astazi a ajuns in Romania dupa un drum lung, plin de durere.

Trista lui poveste a inceput atunci cand s-a trecut de la lira italiana la euro. Datoriile pe care le avea erau o povara asa ca nu a mai putut plati ratele iar casa i-a fost luata. A decis sa plece in cautarea unui loc de munca in alta tara. De atunci şi-a început periplul său prin ţările europene, trecând prin Spania, Franţa, Germania, Elveţia, Cehia, Polonia, Ungaria şi, evident, România. A fost gasit pe o strada din Piatra Neamt.

VEZI SI: Zeci de TIGANI din Romania fug in SUA prin intermediul MAFIEI din Mexic. „Ne-au PERSECUTAT, isi BAT JOC de noi in ROMANIA”

Avea in mana un carton pe care scria in romana ă a fost aruncat în stradă în Italia și că are nevoie de bani pentru medicamente. Langa el se aflau doi caini la care tine tare mult. Dupa spusele barbatului, aceste doua animale sunt cei mai buni prieteni care au mers cu el peste tot.

Italianul a spus că, în România, cele mai neplăcute experienţele le-a trăit în Botoșani. „Cel mai rău a fost la Botoşani. Foarte răi poliţiştii de acolo, stăteau pe capul meu, că nu e legal să cer bani pe stradă. Dar eu nu dau în cap nimănui, nu cer. Am cartonul, cine vrea dă un ban, mănânc şi eu, iau o pâine şi la căţei. La Piatra Neamţ, polițiștii m-au lăsat în pace, dar aici e rău cu grupurile astea de copii cerşetori. Sunt răi, sunt violenţi. Sunt foarte agresivi. Trebuie să mă păzesc că îmi dau târcoale”

Totusi, in Arad a intalnit oameni minunati care i-au inteles starea. L-au acceptat in casa timp de cateva zile. A avut un loc in care sa se spele si a dormit intr-un pat moale. Ii era dor sa simta siguranta unui camin calduros. A ramas impresionat de romani si a spus ca italienii sunt reci, nu s-ar fi asteptat sa fie ajutat de italieni asa cum a fost de romani.

Loading...
loading...