PREMIERĂ MEDICALĂ MONDIALĂ. Operaţia din SUA aminteşte de celebrul CAZ CIOMU


Un bărbat din SUA, veteran de război, a devenit prima persoană căreia i s-au transplantat penisul şi scrotul, pe care le-a pierdut în urma unui atac cu o bombă artizanală în Afganistan.

Bărbatul, care a refuzat să își dezvăluie identititate, a fost operat pe 26 martie şi se recuperează bine, scrie New Scientist. Intervenția a durat 14 ore, iar chirurgii de la Johns Hopkins Hospital din Maryland au conectat 3 artere, patru vene şi doi nervi care ar trebui să ofere noului ţesut un aport normal de sânge şi senzaţie.

Pentru a ajuta organismul pacientului să accepte noul ţesut şi să limiteze cantitatea de medicamente imunosupresoare care trebuie administrată, bărbatul a primit și măduvă osoasă de la același donator.

Până acum, au fost înregistrate trei transplanturi de penis, în Africa de Sud şi în Statele Unite; dar aceasta este prima situaţie în care transplantul nu implică doar penisul, ci şi ţesutul din jur.

În prezent, pacientul poate merge, iar medicii se aşteaptă ca în curând să poată urina prin penis. Senzaţiile au nevoie de circa şase luni pentru a reveni, iar echipa speră că îşi va recâştiga funcţia sexuală.

Remintim că în 2004 toata opinia publica din Romania a fost socata cand un doctor cu state vechi a sectionat in trei, cu bisturiul electric, penisul unui barbat internat pentru o operatie de hernie.

Sursa:evz.ro

Loading...