S-A INTAMPLAT IN ROMANIA: A avut loc prima OPERATIE PE CREIER cu o pacienta TREAZA

Premiera in Romania. Medicii nostri au reusit sa faca prima interventie neuro-chirurgicala cu o pacienta treaza.Operatia a avut loc la Bucuresti, in spitalul Clinic Colentina.

VEZI SI :IEI MEDICAMENTE DAR NU ITI DAI SEAMA DE URMARI! SUNT SI ALTE SUTE DE MII DE OAMENI CARE MOR IN FIECARE AN DIN CAUZA ASTA

Pacienta in varsta de 48 de ani avea mare nevoie de aceasta operatie, dat fiind faptul ca suferea de o tumoare pe creier. Femeia a fost initial anesteziata total. Dupa 30 de minute a fost trezita, medicii reusind sa poarte un dialog constant cu pacienta. Aceasta a glumit, a ras, a dezbatut diferite subiecte. Medicii au incercat sa creeze un mediu favorabil pentru ca femeia sa uite de faptul ca se afla intr-o operatie atat de importanta.

La finalul interventiei, atat cadrele medicale, cat si pacienta, s-au aratat multumiti si mandri ca au reusit sa depaseasca momentele critice. Se pare ca aceasta a fost prima interventie de acest tip din romania, in care pacientul a putut fi prezent in adevaratul sens al cuvantului.

VEZI SI:Efectele adverse ale medicamentelor! Iti pot pune viata in pericol

Loading...

Lasă un răspuns