Procurorii au probe ȘOCANTE în cazul uciderii jurnalistului Jan Kuciak și a iubitei sale: O femeie A PLĂTIT pentru a fi asasinați

O femeie de 44 de ani este a patra persoană acuzată de moartea jurnalistului de investigaţie slovac Jan Kuciak care ancheta legăturile dintre oameni politici slovaci şi mafia italiană prezentă în Slovacia, a anunţat procuratura, conform AFP. Asasinarea jurnalistului şi a logodnicei sale în luna februarie a declanşat importante manifestaţii împotriva guvernului de la Bratislava care au dus la demisia premierului Robert Fico.

Jurnalul slovac Dennik N crede că această femeie a ‘ordonat’ asasinarea lui Jan Kuciak şi a Martinei Kusnirova. ‘Putem confirma că femeia identificată ca A.Z. a fost acuzată de infracţiunea deosebit de gravă de complicitate la crimă’, a declarat purtătoarea de cuvânt a procuraturii, Andrea Predajnova, într-un comunicat. Potrivit avocatului familiei Kuciak, fostul ministru al justiţiei şi de interne Daniel Lipsic, citat de televiziunea locală Markiza, suspecta a jucat mai mult un rol de intermediar, ‘în timp ce ucigaşul s-ar putea să nu-l cunoască deloc pe cel care a ordonat crima’.

Patru suspecţi, arest provizoiu

Ea lucra ca interpretă de italiană pentru controversatul om de afaceri slovac Marian Kocner, ale cărui activităţi au făcut obiectul anchetelor jurnalistice ale lui Jan Kuciak. Potrivit presei locale, fiul lui Marian Kocner este căsătorit cu fiica femeii reţinute vineri la Komarno (sud). Trei indivizi reţinuţi cu o zi înainte la Kolarovo, un mic oraş în aceeaşi regiune de la graniţa ungaro-slovacă, la est de Bratislava , un fost anchetator de poliţie, un fost militar şi un om de afaceri, au fost acuzaţi, de asemenea, de ‘crimă cu premeditare’ în dosarul Kuciak.

Duminică, un tribunal din Banska Bystryca a decis plasarea în arest provizoiu a celor patru suspecţi, inculpaţi de poliţie în această primă etapă a procedurii. Ultimul articol publicat de Jan Kuciak, la 9 februarie, descria o posibilă fraudă fiscală legată de un complex de apartamente de lux la Bratislava, în centrul unui scandal politic anul trecut, şi se referea la tranzacţii suspecte efectuate de societăţi având legături cu Marian Kocner.

Loading...