PROFETII NEGRE pentru ROMANIA. „Ne putem lua adio”

Cristoiu susține că admiterea României în Spațiul Schengen nu depinde de președintele Comisiei Europene, ci de de votul tuturor statelor membre Schengen. În acest context, jurnalistul este de părere că ”ne putem lua adio de la admiterea în Schengen”.

”Nici n-a apucat Jean Claude Juncker să se trezească din beția sa proromânească, iscată de o slăbiciune de bărbat ajuns la vîrsta critică, vîrstă la care crezi că tot ce are fustă e și sincer, declarînd că România trebuie să intre imediat în Spațiul Schengen, că reacțiile publice negative în Occident au și început să curgă. Lideri politici, șefi de autorități naționale au declarat de îndată că nici vorbă ca România să fie admisă în Spațiul Schengen. Premierul Olandei a declarat că viziunea lui Juncker e cea a unui romantic, afirmînd categoric: „Nu acum. Ne opunem.”

Politicienii germani au susținut că în România mai e corupție. Austriecii s-au opus și ei.
Admiterea României în Spațiul Schengen nu depinde de președintele Comisiei Europene nici măcar cu o virgulă. De altfel, Jean Claude Juncker n-a făcut altceva decît să reia, într-o manieră pompieristică, o teză tradițională a Comisiei Europene. O teză fără nici o altă valoare decît cea de învelitoare de celofan dată copilului pe post de bomboană. Un soi de vorbă dulce, gen Ești unică, dar nu te iau de nevastă. Admiterea depinde – s-a văzut din plin pînă acum – de votul tuturor statelor membre Schengen. Ori, cîteva țări pe față și cele mai multe pe ascuns sînt categoric împotriva admiterii noastre în Spațiul Schengen.
E vreo noutate în reacția de acum la afirmațiile lui Jean Claude Juncker?
Din punct de vedere al conținutului, nu.
Noutatea constă în rapiditatea și mai ales în fermitatea refuzului.
Din acest punct de vedere, deși insultător pentru români, considerați de Jean Claude Juncker niște babuini bucuroși că el le dă iluzia unei banane, mesajul a fost benefic pentru noi.
Dacă mai aveam vreo îndoială că adversarii admiterii noastre s-au răzgîndit reacția la fantezia lui Juncker ne-o spulberă.
Așa cum cinic ne-a avertizat Macron, după ce-a obținut de la Klaus Iohannis tot ce-a vrut în schimbul fericirii date lui Carmen Iohannis de a bea ceai nu cu profesoara de lucru manual de la Sibiu ci cu ditamai nevasta președintelui Franței, ne putem lua adio de la admiterea în Schengen”, scrie Cristoiu pe
blogul personal.

Sursa:huff.ro

Loading...

Lasă un răspuns