Ieri, Liviu Dragnea s-a mai ales cu un dosar penal, după ce procurorii anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale față de preşedintele PSD, pentru cinci infracţiuni.
În aceast context, Traian Băsescu îi transmite liderului social-democrat că ar trebui să demisioneze din Parlament.

Într-un mesaj postat pe Facebook, fostul preşedinte redă un fragment din discursul său de demisie din Camera Deputaților, din anul 1996, atunci când el intrase în atenția procurorilor.

Redăm mai jos, integral, mesajul postat de Băsescu pe Facebook:

„Acum 21 de ani, nimic despre prezumţia de nevinovăţie.

Ce zici Dragnea, ai curaj să repeţi şi tu acest discurs în plenul Camerei Deputaţilor? (reproduc fragmente din discurs)

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 9 aprilie 1996

Are cuvântul domnul deputat Traian Băsescu.

Domnule preşedinte,

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

În calitate de om politic al opoziţiei, nu am dreptul să las actualului Guvern şansa de a justifica nematerializarea acuzaţiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentară.

În calitate de om politic responsabil, nu am dreptul să întreţin suspiciunea electoratului asupra probităţii mele, cu atât mai mult cu cât, adesea, mi-am afirmat nevinovăţia.

În calitate de deputat de Vaslui, trebuie să dovedesc urmaşilor răzeşilor lui Ştefan cel Mare că, în septembrie 1992, au votat un om cinstit.
În calitate de deputat, am obligaţia să contribui la apărarea prestigiului instituţiei supreme a democraţiei autohtone, Parlamentul României.

În calitate de părinte, am obligaţia să asigur copiilor mei dreptul de a fi, în continuare, mândri de tatăl lor.

În calitate de marinar al flotei maritime române, am obligaţia să demonstrez echipajelor de la bordul navelor petroliere ale ţării, alături de care adesea am înfruntat natura, că am rămas acelaşi comandant aspru, dar drept, care a ştiut şi ştie ce este demnitatea şi onoarea.

Din aceste motive, dar şi pentru a proba că niciodată nu am făcut din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi, cu deplină încredere în justiţie, dar şi în corectitudinea actelor mele din timpul guvernării, astăzi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul României.

Vă mulţumesc”.

Sursa:observator.tv

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...