PSD BLOCHEAZA OFICIAL o ANCHETA DNA. Dragnea a JUDECAT si a DECIS. Detalii despre cazul lui SHHAIDEH si PLUMB

Pentru prima oară, liderii social-democrați anunță public că se vor opune urmăririi penale a unui ministru. În plus, Dragnea și Tăriceanu vor ca guvernul să sesizeze CCR în legătură cu un conflict între DNA și Executiv. Până acum, declarativ, liderii PSD nu se opuneau solicitărilor transmise de DNA către Parlament, chiar dacă, adesea, prin vot secret, le respingeau ulterior. Dragnea și-a început mandatul de președinte al PSD promițând că partidul său nu se va mai opune solicitărilor procurorilor de ridicare a imunității unor parlamentari.

PSD face zid în jurul miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, fiind pentru prima dată când Liviu Dragnea se opune pe față unei solicitări a DNA de ridicare a imunității parlamentare.

Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au susţinerea PSD, toţi membrii conducerii social-democrate cerându-le celor doi miniştri să nu demisioneze, a declarat liderul PSD Liviu Dragnea. În dosarul Belina, vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu, iar pentru ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb s-a cerut aprobarea urmăririi penale din partea Camerei Deputaților.

În apărarea celor două, Dragnea a invocat, printre altele, viziunea PSD potrivit căreia procurorii nu pot ancheta hotărâri de guvern. ”Este vorba de un transfer al unui imobil din domeniul public al statului la un domeniul public al unei autorităţi locale, aşa cum sunt sute de exemple în România şi vor mai fi. Un astfel de precedent este extrem de periculos”, a comentat Dragnea. Şeful PSD a adăugat că „nu ne învârtim toţi în jurul unei bălţi”.
În cazul Rovanei Plumb, Liviu Dragnea se opune și solicitării DNA de aprobare a urmăririi penale, fiind pentru prima dată când liderul PSD anunță, explicit, o astfel de poziție. ”Eu voi vota împotrivă, o spun de acum, să ţipe toţi, şi ambasadele să ţipe”, a spus el. PSD și ALDE pregătesc sesizarea Curții Constituționale (CCR) pentru un conflict între DNA și Guvern.

Sursa:romanialibera.ro

Loading...

Lasă un răspuns