RAZBOI INTERN in DNA: Astazi,PRIMA RUNDA! Iata detaliile.

Prima rundă a razboiului intern din DNA se poartă astăzi! Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să ia în discuţie marţi cererea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de revocare din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga, dar şi solicitările de încetare a activităţii formulate de anchetatorii Adrian Ţîrlea şi Doru Văcaru.

”Nu este un confict. Dacă este de natură a afecta imaginea, statutul, independența sistemului judiciar nu pot eu să spun. Vom analiza la momentul oportun. Eu nu sunt procuror. Sunt judecător (…) Fiecare conducător, sub aspect managerial, trebuie să exercite exclusiv atribuțiile manageriale. Procedurile sunt cele legale, ele trebuie urmate de toți cei care sunt abilitați să le efectueze”, a declarat Ghenea.

„La data de 29 iunie 2017, procurorul-şef al DNA a transmis Secţiei de procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a doamnei Moraru Iorga Mihaiela, pentru faptul că nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”, precizează DNA .
Potrivit sursei citate, la aceeaşi dată, a fost transmisă Secţiei de procurori a CSM şi cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a lui Doru Florin Ţuluş „pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.

Tensiunile din interiorul celui mai puternic parchet din țară au apărut după declanșarea anchetei privind scurgerea înregistrarilor cu șefa DNA.

Sursa:Realitatea.net

Loading...

1 comentariu

  1. Pingback: RAZBOI INTERN in DNA: Astazi,PRIMA RUNDA! Iata detaliile. - Ialomita.net

Lasă un răspuns