REVOLTATOR. OPERATIUNEA „FREEDOM”,in ajutorul ROMANILOR care muncesc in ITALIA, tratati ca niste SCLAVI, BATUTI si TERORIZATI.

O operațiune masivă a poliției din Italia în mai multe ferme suspectate ca foloseau sclavi, inclusiv cetațeni români, s-a incheiat cu arestarea a trei proprietari de ferme si denunțarea altor nouă persoane.

Potrivit presei locale, operatiunea „Freedom” a durat o luna si a vizat 12 de ferme din nordul, centrul si sudul Italiei. In regiunea Ragusa, renumita pentru conditiile mizere in care muncesc cei care ajung la fermele de rosii, au fost arestati trei proprietari de ferme – Giuseppe La Terra (49 de ani) si fratii Emanuele si Massimo Giamblanco (48, respectiv 40 de ani).

Cei trei proprietari exploatau peste 120 de lucratori agricoli, dintre care 17 erau romani (12 femei), 41 din tari din Africa Centrala, 11 albanezi, 27 italieni, iar restul asiatici.

Potrivit site-ului www.lasicilia.it, inainte de venirea politistilor, oamenii care munceau la ferma celor doi frati arestati ar fi fost amenintati sa declare ca sunt platiti cu 50 de euro pentru opt ore de munca, desi in realitate primeau 2,5 euro pe ora, pentru 12 ore de munca.

Politistii au fost ingroziti de conditiile mizere in care traiau muncitorii.

Sursa:observator.tv

Loading...

Lasă un răspuns