ROMANIA fara VIITOR

family-1350754_960_720

Un studiu recent arata ca populatia mondiala va ajunge curand la 9,9 miliarde de persoane. Asta inseamna ca vom fi martorii unei cresteri cu 33% in raport cu cei 7,4 miliarde de oameni din prezent.

Se pare ca in 2050, numarul tiganilor va creste la 1,708 miliarde, iar romanii vor avea cea mai mare scadere din toate popoarele din Europa, dupa Germania, Ucraina si Rusia..

Conform studiului cele zece miliarde de locuitori vor fi atinse in 2053, iar cei mai multi vor fi pakistanezii si nigerienii.

In prezent, chinezii sunt cei mai numerosi(1,378 miliarde de locuitori), dupa care urmeaza India (1,329 miliarde) si la mare distanta SUA (324 milioane), Indonezia (259 de milioane), Brazilia (206 milioane), Pakistan (203 milioane) si Nigeria (187 milioane).

Conform cercetarii in doar 34 de ani, India va intrece cu mult China, a carei populatie va scadea la 1,344 de miliarde, si a SUA (398 milioane). Nigeria va avea un salt incredibil, dublu fata de numarul de nigerieni din 2016.

Europa va avea o scadere a populatiei incredibil de mare. Se pare ca romanii, bulagrii, ucrainienii, germanii si spaniolii vor fi tot mai putini. Dar nimeni nu se gandeste de ce. Care sunt motivele pentru care Romania are din ce in ce mai putini urmasi? De ce sunt din ce in ce mai putini tineri care vor un copil?

In ziua de azi, majoritatea copiilor care apar in familii tinere, sunt din nefericire, intamplari. Cei mai multi tineri spun ca daca se intampla sa aiba urmasi, vor accepta dar asta doar pentru ca asa a fost sa fie. Exista o serie de factori care contribuie la acest rezultat nedorit. Cativa dintre acesti factori ar fi: dorinta tinerilor de a-si asigura intai de toate o cariera si veniturile mici pe care le dobandesc (insuficiente pentru cresterea unui copil).

In plus, in Romania statul aproape ca iti ia dreptul de a face copii. Exista prea putine fonduri alocate mamelor pentru cresterea copiilor, fata de ce exista in tarile vecine din Europa. Sa nu uitam ca traiul in tara noastra este greu. Facand o comparatie cu statele membre UE, vom observa ca avem cel mai mic salariu minim pe economie. Cum sa te descurci, si tanar fiind, nu la 40 de ani, cu un copil care necesita multe, in conditiile in care statul nu da doi lei pe tine.

Mai mult decat atat, nesiguranta sistemului in care traim, ne face sa ne gandim mai mult la asigurarea unui venit si abia apoi la un copil. Daca Romania era condusa de oameni cu constiinta si totodata, moralitate, sistemul oferea incredere. Din moment ce la spital impingi banii ca sa fii salvat, la scoala ai nevoie de meditatii pentru ca prea putini isi dau interesul iar la masa te uiti pe fiecare produs sa nu cumva sa fi cumparat ceva expirat, este greu sa ai incredere ca viitorul tau copil nu va suferi „cazaturi in aceste gauri negre ale sistemului”.

Loading...