Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunţat că nu mai puţin de trei cutremure s-au produs în România, marți seară, în numai câteva ore.

Seismele au avut loc la orele 18.56, 21.24 si, respectiv, 22.40 şi au avut epicentrele în județul Buzău, potrivit seismologilor.

Primul seism a avut magnitudinea de 2 pe Richter şi s-a produs la doar 4.5 kilometri adâncime, al doilea a avut 2,6 şi a avut loc la 139 kilometri adâncime, iar cel de-al treilea a avut magnitudinea 2,2 şi s-a produs la 100.8 kilometri adâncime.

Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!

La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.

„La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur”, a spus Ionescu.

Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.

„În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României”, a mai spus Constantin Ionescu.

Sursa:observator.tv

Loading...
loading...