S-a aflat ADEVĂRUL! Cu CINE a plecat KOVESI din ROMÂNIA. DETALII de ultimă ORĂ

În urmă cu câteva săptămâni, în spațiul public au apărut imagini cu Laura Codruța Kovesi pe Aeroportul Otopeni, în timp ce era supravegheată de un ofițer SPP.

Conform jurnalistului Radu Soviani, ofițerul care o însoțea pe Laura Codruța Kovesi este ofițerul SPP care asigură paza și protecția Procurorului General al României, Augustin Lazăr.

„Am întrebat Ministerul Public dacă SPP-istul pus la dispoziția doamnei Kovesi pentru a o scoate din țară este SPP-istul domnului Augustin Lazăr. Întrebările mele au fost următoarele: 1. Daca ofiterul SPP prezent in imagini era la data insotirii doamnei Kovesi pe aeroport ca parte a unei misiuni. 2. Daca ofiterul SPP din imagini este in mod curent ofiterul SPP atribuit Procurorului General al Romaniei, domnul Augustin Lazar. 3. Daca ofiterul SPP din imagini a transportat in bagajul propriu documente, inclusiv titluri de valoare si/sau actiuni la purtator ale unor societati care detin conturi in banci din afara Romaniei pentru procurorul general sau pentru alti functionari ai Parchetului General.”, a declarat Soviani.

Parchetul General a răspuns solicitării acestuia.

„Răspunsul este următorul: „În conformitate cu prevederile art. 2 lit. b din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, informația de interes public reprezintă „orice informație care privește activitățile sau rezultă din activitățile unei autorități publice sau instituții publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informației”. Or întrebările formulate vizează aspecte care nu se referă la activitatea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și, prin urmare, nu se circumscriu prevederilor legale menționate.” Dacă nu ar fi o confirmare prin lipsa infirmării că SPP-istul alocat doamnei Kovesi, în opinia mea nelegal și prin abuz de încredere publică de către domnul Augustin Lazăr – fostul șef al grupului operativ central SRI-SIE-Ministerul Justitiei-Parchet din 1998, răspunsul ar fi o glumă proastă.

Loading...