S-au aflat jurnaliștii plătiți cu bani grei de PSD. Vezi numele surpriză care se află pe ștatul de plată al lui Liviu Dragnea

Jurnaliștii și analiștii politici pe care îi vedem seară de seară la televizor susțin, cel puțin în teorie, propriile poziții față de subiectele de interes public. Dar iată însă că au apărut și primele dovezi care ne arată cum îi ține PSD pe ștatul său de plată. Iar plățile, bineînțeles, sunt din bani publici.

Pentru a-şi încasa „onorariile” cât mai discret, propagandiştii media folosesc o schemă financiară bine pusă la punct. Ingineria este destul de simplă: PSD plăteşte în baza unor contracte două firme deţinute de consultanţii de casă ai lui Dragnea, iar acestea virează banii mai departe către firmele „jurnaliştilor” şi „analiştilor”. Sumele provin din subvenţia plătită de stat, adică de noi toţi, partidelor politice parlamentare, notează Newsweek.

Pe prima poziţie în topul celor care primesc bani de la PSD este nimeni altul decât Doru Buşcu, consultant politic şi editorialist.

Din 2016 şi până în prezent, PSD a virat în firmele lui Buşcu sume ameţitoare. Însă plăţile nu se făceau direct. Banii ajungeau mai întâi la o firmă deţinută de omul de casă al lui Dragnea, Horia Mihălcescu, care la rândul său redirecţiona fondurile spre firma lui Doru Buşcu. Astfel, consultantul politic a primit în ultimii ani peste 440.000 euro.În ultimele şase luni, acelaşi Doru Buşcu a mai primit pe o altă firmă suma de 250.000 euro, tot de la firma controlată de Mihălcescu.

Însă Doru Buşcu nu este singurul plătit cu bani grei de PSD. Pe aceeaşi listă apar nume importante ca Bogdan Chirieac sau sociologii Marius Pieleanu şi Mirel Palada.

Dacă Chirieac şi Pieleanu au încasat în ultimul an puţin peste 1 milion lei fiecare, Mirel Palada a obţinut „doar” 213.000 lei.

Alţi „jurnalişti” care au facturat prestaţii pentru PSD au fost Răzvan Savaliuc şi Adina Anghelescu-Stancu de la Luju.ro (308.216 lei prin firma Jurindex Media SRL) şi Liviu Alexa, deţinător al Ziar de Cluj şi al NCN TV (431.000 de lei prin Pagina Ciudatului SRL).

Marius Ghilezan, „editorialist” la România liberă, dar şi consilier al lui Victor Ciorbea la Avocatul Poporului, a încasat şi el, prin Web Interactive Design SRL, un „mizilic” de 120.000 de lei de la partidul lui Dragnea.Un rest de plată, 161.000 de lei, a avut şi Abis Media SRL, firma Ancăi Alexandrescu, consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Loading...