SALTATI de DIICOT, INTERLOPII CLANULUI BUTOANE. Iata ce s-a gasit in LOCUINTELE lor

Procurorii DIICOT au descins, astăzi, la locuinţele interlopilor clanului Butoane din Giurgiu. Anchetatorii au găsit 100.000 de euro ascunşi într-o pernă.

Potrivit anchetatorilor, încă din anul 2012, interlopii au obţinute milioane de euro din zeci de infracţiuni. De departe, suspecţii au reuşit să facă o mulţime din bani din organizarea de jocuri de noroc, respectiv poker, barbut sau rummy.

Sătui de proxenetism, cămătărie şi şantaj, interlopii s-au specializat pe organizarea de jocuri de noroc.

„S-a reţinut că suspecţii au organizat fără drept jocuri de noroc pe raza municipiului Giurgiu atît în incinta unui local aparţinând unuia dintre suspecţi cît şi într-un imobil aparţinând fiului acestuia, în scopul inducerii în eroare a participanților prin folosirea unor mijloace frauduloase care să îi ajute să câștige sumele de bani pariate de către ceilalți jucători la jocurile de noroc de tip poker, barbut sau rummy. Cu ocazia organizării jocului de poker, suspecţii foloseau cărți de joc marcate, nedectabile vizual, iar apoi în timpul jocului, cu ajutorul telefonului mobil se scanau cărțile joc, folosind un program de analizare rapidă, care comunica utilizatorului cărțile care se vor distribui, apoi persoana care va câștiga jocul. De asemenea, pentru a influența rezultatele jocurilor de barbut, membrii grupului foloseau zaruri care erau acționate cu ajutorul unei centuri magnetice deținute de către o persoană care participă la jocul organizat”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

În această dimineaţă, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară şi luptători ai Trupelor Speciale au efectuat 30 de percheziţii domiciliare în Giurgiu şi Ilfov la locuinţele interlopilor bănuiţit de cămătărie, şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune, spălare de bani, proxenetism, organizarea ilegală a jocurilor de noroc şi trafic de minori.

Conform procurorilor, clanul Butoane era condus de patru suspecţi, respectiv tatăl, Octavian Grecu, şi cei trei fii ai săi.

Într-una din locuinţele suspecţilor, poliţiştii au găsit 100.000 de euro ascunşi într-o pernă.

De asemenea, alţi membri ai grupului au obţinut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către mai multe persoane de sex feminin pe teritoriul Germaniei şi Italiei, sumele de bani obținute fiind folosite în vederea achiziționării autoturismelor de lux, cât și achitării taxelor de protecție către clan, pentru protejarea activității infracționale”, au mai arătat anchetatorii.

Sursa:observator.tv

Loading...

Lasă un răspuns