România arde la temperaturi record. A fost cea mai călduroasă zi de 30 iunie din istorie. 7 oameni au leşinat pe stradă în Galaţi. Ajunşi la spital, au dat de iad. De teamă că se vor sufoca în saloane, bolnavii au plecat acasă pe proprie răspundere. Şi răul abia vine. Mâine, jumătate de ţară se va pârjoli sub cod roşu de caniculă. Temperaturile vor fi cum n-a mai văzut România, se tem meteorologii.

Bucureştiul s-a topit astăzi. Au fost temperaturi venite din deşert. O arată imaginile de pe cameră de termoviziune. La umbră, în centru, au fost 44 de grade. Maşinile s-au încins până la peste 70 de grade.

Ore de coşmar au fost şi pe şantiere. Inspectorii ITM au verificat dacă patronii respectă legea pe o astfel de vreme. Potrivit legii, muncitorii care lucrează în aer liber trebuie să beneficieze de 2-4 litri de apă pe zi, echipament de protecţie specific, control medical, duşuri şi să evite lucrul între orele 11 şi 17. Nici răcorirea bruscă nu este indicată.

Canicula dă peste cap şi mersul trenurilor.

La Galaţi o femeie a leşinat imediat după ce a intrat într-un supermarket.

Ajunşi la spital, pacienţii dau de alt chin. Saloanele s-au transformat în cuptoare, iar bolnavii au cerut externarea de urgenţă.

VEZI SI: COD ROSU de CANICULA – ARDE ROMANIA! Un nou RECORD de temperatura, AVERTIZARE din partea specialistilor

Mâine va fi şi mai rău. La ora 10 intră în vigoare codul roşu de caniculă, al treilea din istoria României. Dar cel mai extins care s-a dat vreodată. 19 judeţe sunt sub atenţionarea de temperaturi extreme.

Cel mai cald va fi în Giurgiu, Olteniţa, Alexandria, Călăraşi, Bucureşti şi Slatina. Veştile proaste nu se opresc aici. După temperaturile istorice care pârjolesc România, vin furtuni violente. (Sursa)

Nu rata promotiile! VEZI ULTIMELE OFERTE DE LA eMAG! Click aici!

Loading...