SCANDAL cu Cozmin Gușă în prim-plan: O DEMITERE și o DEMISIE de răsunet

Scandal fără precedent în sportul românesc! Cu 3 săptămâni înainte de debutul Mondialelor de judo din Azerbaijan, antrenorul lotului masculin, Adrian Croitoru, a fost suspendat din funcție! și nu se va mai ocupa de pregătirea turneului. Și, asta nu e tot. Campioana olimpică Alina Dumitru, vicepreședinte al Federației Române de Judo, și-a dat demisia.

Interpelat de gsp.ro, Croitoru a refuzat să facă vreo declarație pentru că așteaptă o comunicare oficială. În schimb, președintele federației, Cozmin Gușă a dat detalii.

„Adrian Croitoru a fost suspendat din funcție din două motive. Pe de o parte sunt rezultatele foarte slabe ale băieților, mult sub așteptări. La mondialele de anul trecut, de la Budapesta, au ieșit toți din primul tur, iar la ultimele turnee de probă pentru mondialele de acum, la Zagreb și la Budapesta, au ieșit – la fel – toți din primul tur, cu o singură excepție – Raicu, la 73 kg.

Al doilea motiv se leagă de faptul că a generat o situație tensionată și o atitudine îndreptată împotriva antrenorului japonez pe care l-am adus cu mari eforturi la lot. Înțeleg că după ce a aflat decizia de suspendare a avut o discuție directă cu japonezul, căruia, printre altele, i-a spus că nu e normal ca românii să fie antrenați de străini. Am luat această decizie la propunerea lui Florin Bercean și a lui Victor Bălășoiu, care au prezentat toată această situație”, a spus Gușă.

Loading...