preot franta

Un scandal ia proportii in Franta, la putina vreme dupa ce un preot a fost ucis in biserica. De aceasta data, zeci de oameni au protestat in fata Bisericii Sfanta Rita, acolo unde autoritatile au plasat deja cateva bombe pentru o explozie controlata.

Oamenii din zona, sunt revoltati, spunand „Jihadistii au taiat gatul unui preot. Anne Hidalgo, primarul Parisului, ii ajuta si distruge biserici”. Ei considera ca autoritatile fac un abuz si cauta o cale sa ii opreasca. Biserica atrage multi cetateni si de aceea protestatarii for sa lupte pentru a pastra in picioare cladirea.

 „La o zi dupa slujba de inmormantare a preotului ucis, ei demoleaza o biserica sa construiasca o parcare. Serios?”, a spus o doamna pe o retea de socializare. In imaginile postate pe diferite retele de socializare se poate vedea cum oamenii sunt tarati pe jos de fortele de ordine iar un preot care s-a intins pe jos, cu lacrimi in ochi, este tras afara din biserica.

VEZI SI: INCENDIU PROVOCAT DE TIGANI LA BISERICA SFINTII INGERI DIN BUZAU

In acelasi timp, autoritatile sustin ca planul de demolare al lacasului exista inca din octombrie 2016 iar lacasul de cult a fost inchis inca de anul trecut. Pe un post Tv din Franta, circula zvonuri conform carora refacerea bisericii ar costa 3 milioane de euro deoarece proprietarul ar fi vamdut-o dupa ce nu a mai putut sa ofere banii pe chirie.

Loading...
loading...