EXPLOZIV. SCANDAL URIAS la TVR. Jurnalistii sunt CONSTERNATI după ce șefa lor i-a numit „CAP DE PORC” și „BOU”

Doina Gradea, președinte director general al SRTV, a fost înregistrată când îi jignea pe jurnaliștii din TVR. Dragoș Pătraru a difuzat o înregistrare audio în care Gradea a spus despre o reporteriţă: „Este o tipă cu cap de porc. Nu poţi să o scoţi pe post. Dar, ok femeia”. În plus, preşedintle SRTv susţine că unii dintre jurnaliştii instituţiei merită „pumni în gură” şi, mai mult, să le fi fost adus un şef din afară „ca să vă taie”.

În replică, 24 de jurnaliști din TVR au semnat un protest prin care solicită doar scuze de la șefa lor, nu demisia așa cum s-ar fi așteptat alții.

”Suntem costernați și indignați de limbajul folosit de președintele director general. Îi solicităm să îi ceară scuze”, se arată în protestul scris al celor 24, care îl vizează și pe Eduard Dârvariu, producător executiv al TVR. Printre semnatari se regăsesc Mihai Rădulescu, Adelin Petrișor, Alex Costache, Ramona Avramescu și ziarista numită ”cap de porc” de Gradea, Emanuela Schweninger.

Dar, de unde a plecat totul?

O primă parte a unei anchete realizate de jurnalistul Dragoş Pătraru în ultimele şapte luni, „de când am aflat planul pe care noua conducere îl are cu TVR”, a fost publicată joi, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, pe platforma YouTube, unde mai multe înregistrări din discuţii cu Doina Gradea, preşedinte-director general al SRTv, şi Eduard Dârvariu, director TVR 1 şi producător executiv, relevă, spune el, acţiuni de intimidare, ameninţări şi cenzură.
Acordul semnat cu SRTv îi impune lui Pătraru să nu vorbească „de rău” instituţia, cu excepţia situaţiei în care este vorba despre interesul public.

În înregistrarea video publicată joi pe YouTube, Dragoş Pătraru reclamă, în calitate de avertizor public: acţiuni de intimidare, ameninţări, cenzură, încălcarea valorilor şi normelor etie ale TVR, decizii editorile împotriva interesului public şi decizii financiare împotriva bugetului.
El se plânge şi de realizatorii de emisiuni, iar despre membrii Comisiei de etică, el spune: „sunteţi nişte boi care aţi distrus televiziunea asta”.

„Noi, cei de la «Starea naţiei» am venit la TVR ca la echipa naţională”, a încheiat Dragoş Pătraru, care a ţinut să mulţumească telespectatorilor pentru susţinere. „Dar nu vom accepta să mai producem cea mai urmărită emisiune zilnică de la TVR în aceste condiţii. Chiar cu riscul de a renunţa de tot la emisiune”, a adăugat el.

Loading...