SCANDAL la Curtea Supremă între protestatarii şi susţinătorii lui Dragnea

UPDATE: Judecătorii au decis amânarea primului termen pentru 5 noiembrie în condiţiile în care la Curtea Constituţională există o sesizare privind modul de întocmire a completului de 5 judecători care va pronunţa sentinţa finală.

Premierul Viorica Dăncilă a sesizat, pe 2 octombrie, Curtea Constituţională a României (CCR), privind existenţa unui posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), privind formarea completelor de 5 judecători.

UPDATE: Mai mulţi protestatari, dar şi susţinători, s-au strâns luni în faţa Curţii Supreme pentru a îl aştepta pe Liviu Dragnea înainte de primul termen al apelului din dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman. Jandarmii sunt la fața locului, încercând să tempereze spiritele.

Atât avocaţii inculpaţilor, cât şi procurorii DNA au făcut apel privind sentinţa dată în acest dosar de completul de 3 judecători al aceleaşi instanţe.

Apelul începe cu cu o dispută privind felul în care a fost întocmit completul de 5 judecători care va da sentinţa finală. Fostul avocat al Bombonicăi Prodana în acest dosar, Adrian Toni Neacşu, a depus, în urmă cu două săptămâni, o plângere la ÎCCJ, împotriva hotărârilor care au stabilit componenţa completelor de 5 judecători în materie penală în anul 2018.

De altfel, şi premierul Viorica Dăncilă a sesizat, pe 2 octombrie, Curtea Constituţională a României (CCR), privind existenţa unui posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), privind formarea completelor de 5 judecători.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, pe 21 iunie, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, fiind acuzat de instigare la abuz în serviciu. Liderul PSD a fost achitat pentru fals intelectual.

Loading...