SCANDAL la Palatul Cotroceni! Ce i s-a întâmplat primarului Gabriela Firea


Gabriela Firea a fost la Palatul Cotroceni, la recepția organizată de Administrația Prezidențială de Ziua Europei! Însă, la ceremonie a fost un mare scandal. Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a fost scoasă din zona destinată membrilor Guvernului, unde era alături de celelalte femei ministru, și mutată în zona destinată foștilor președinți ai României.

Firea a spus, la Antena 3, că ajunsă în zona în care i s-a recomandat a constatat că, deși toată lumea avea un bilețel cu numele său trecut, ea nu avea așa ceva. Primarul spune că sunt două variante: ori a fost o gafă, fără ca președintele Klaus Iohannis să știe, ori a fost ceva intenționat.

”Am plecat de la Parlament împreună cu președintele partidului, cu doamna prim-ministru, cu miniștrii, cu domnii primari de sectoare, cu secretari de stat, europarlamentari, parlamentari, am fost în mai multe microbuze, am ajuns la Palatul Cotroceni, am coborât din mașini și ne-am îndreptat pe alee către zona centrală a Palatului Cotroceni, unde era amenajat evenimentul de Ziua Europei. Erau mai multe domnișoare și domni de la protocol de la Palatul Cotroceni care ne indicau unde ne este locul în funcție de instituția pe care o reprezentam și de poziția în statul român.

La un moment dat, o domnișoară a insistat foarte mult să nu rămân lângă doamna prim-ministru pentru că-n acea zonă sunt doar miniștri. Doamnele ministru Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Sorina Pintea au insistat să rămân lângă domniilor lor, pentru că și doamna prim-ministru a insistat să rămân în acea zonă fiindcă sunt al doilea om ca număr de voturi din țară, reprezint Capitala României și pot să rămân în zona guvernamentală fără a impieta imaginea Guvernului, ci dimpotrivă.

Au venit din nou cavalerul și domnișoara de la Cotroceni, insistând să mă deplasez din acea zonă și să merg în cealaltă parte decât zona guvernamentală, spunându-mi că voi fi tot în primul rând, în acea zonă fiind șefii instituțiilor centrale și că acolo trebuie să stau.

Pentru a nu crea o dispută și un dialog care nu-și avea locul, am plecat, deși mi se părea ilogic, pentru că nu deranjam pe nimeni. Când am ajuns, erau mai multe bilețele care erau așezate în acea zonă și numele meu nu l-am regăsit în zona indicată de protocolul Palatului Cotroceni și practic nu am știut unde să mă așez.
Am salutat personalitățile de față și am rămas lângă soția dlui consilier de stat Oprișor, pentru că a început ceremonia, m-a surprins ceremonia în acel loc.

Mă simt indusă în eroare, pentru că am fost fortață să plec de lângă colegele mele din Guvern în zona șefilor de instituții, unde toți ceilalți aveau bilețele, iar eu nu aveam acel bilețel cu nume și prenume.

Acestea au fost faptele, nu-mi dau seama dacă a fost o intenție”.

Loading...