SCANDAL MONSTRU: Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, o da in judecata pe Firea: „M-a acuzat de crima, ca as fi vandut organele roamanilor catre straini”

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a anuntat, ca ii va da in judecata pe primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si pe managerul Spitalului ”Sfanta Maria”, Narcis Copca, dupa ce acestia ce l-au acuzat anul trecut ca ar fi blocat transplantul de plamani in Romania si ca ar fi „vandut organele romanilor catre straini”.

„Ii voi da in judecata pe doamna Gabriela Firea si pe domnul Narcis Copca”, a scris fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu pe Facebook.

El a atasat si un filmulet in care se spune ca, in noiembrie 2016, a atras atentia asupra faptului ca Spitalul „Sfanta Maria” nu este pregatit pentru transplant de plamani, subliniind ca infrastructura acestuia nu indeplineste conditiile de acreditare, iar in unitatea medicala nu lucreaza niciun doctor care sa fi facut transplant pulmonar, declaratii confirmate de catre comunitatea medicala, pacienti, presedintele ANT si Inspectia Sanitara de Stat.

Fostul ministru a luat decizia la o zi dupa ce actualul ministru PSD al Sanatatii, Florian Bodog, a transmis ca va aproba programul de transplant pulmonar dupa ce va fi sigur ca nu exista nicio problema de siguranta. Acest lucru confirma ceea ce spunea anul trecut Vlad Voiculescu.

„Centrul de transplant pulmonar nu are toate elementele pentru a functiona si inca nu se poate face un transplant in conditii de siguranta pentru pacient”, a spus Bodog. „In situatia in care vom fi convinsi ca intr-un centru de Romania se poate face transplant in conditii de siguranta pentru pacient, nu am absolut nicio problema sa deschid programul pentru acel spital. Faptul ca noi in momentul de fata nu avem niciun specialist angajat al acelui spital care sa fi facut vreodata transplant in mod independent este un alt fapt de care trebuie sa tin cont si sunt chirurg si stiu despre ce vorbesc”, a adaugat ministrul.

Dupa declaratiile lui Bodog, Vlad Voiculescu a scris pe Facebook: „Una dintre campaniile cele mai murdare in campania electorala a fost aceea a doamnei primar Gabriela Firea alaturi de ilustrul manager de spital numit Narcis Copca.

Cei doi m-au acuzat de crima, pentru ca as fi blocat transplantul de plamani in Romania, ca as fi ‘vandut organele romanilor catre straini’, si alte mizerii inimaginabile. O campanie de calomniere orchestrata, marca PSD.

O campanie mizerabila si iresponsabila care a inclus
– o plangere penala impotriva mea! (‘Abuz in serviciu! Sic!’)
– amenintari impotriva expertilor in transplant pulmonar din reteaua Eurotransplant pe care ii invitasem pentru o vizita colegiala in Romania, decapitarea Corpului de Control al MS imediat dupa preluarea mandatului si anularea controlului Corpului de Control al MS imediat dupa preluarea mandatului!”.

Voiculescu a adaugat ca, prin declaratia data joi, Florian Bodog a dat dovada de responsabilitate.

„Astazi, ministrul PSD al Sanatatii Dr. Florian Bodog a declarat ca ‘centrul de transplant pulmonar nu are toate elementele pentru a functiona si inca nu se poate face un transplant in conditii de siguranta pentru pacient’. Exact ce spuneam eu anul trecut. Niciun om responsabil nu ar putea vreodata spune altceva. Iar domnul ministru Bodog a dat astazi dovada de responsabilitate!

Sanatatea nu are culoare politica, iar viata omului este sfanta. Iar doamna Firea ar trebui sa stie ca, atunci cand nu mai ai nimic sfant, nici inchinatul la televizor, nici icoanele din birou, nici luminitele de Pasti nu inseamna absolut nimic”, a incheiat Voiculescu mesajul. (sursa)

Loading...

Lasă un răspuns