Implicat recent într-un scandal sexual, Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanu îşi aştepta decizia din partea Sfântului Sinod. Însă, acesta a fost acuzat că a cerut drept mită nişte sume uriaşe.

Cu doar câteva zile înaintea ședinței Sfântului Sinod, Episcopul de Huşi a fost acuzat că ar fi cerut mită în valoare de 100.000 de euro. Un călugăr cu har din zona Bucovinei, arhimandritul Iustin Dragomir, cel care ar fi propus de către Mitropolitul Moldovei și Bucovinei pentru postul de episcop al Hușilor a trăit clipe de cosmar chiar la Huși, în urmă cu doi ani de zile.

Călugărul ar fi dorit să facă un asezământ pentru copii nevoiași în comuna natală, Ivești. A mers la Episcopia Husilor, a cerut o audientă la PS Corneliu, căruia i-a prezentat planul său, dar răspunsul primit l-a lăsat fără cuvinte. “Părinte, sunt de acord să faci acest asezământ la Ivești, în comuna dumitale natală, însă va trebui să vii la mine cu 100.000 de euro, altfel nu ne vom înțelege”.

Arhimandritul Iustin Dragomir, starețul mănăstirii Bogdana, din apropierea Rădăuților, este propunerea pe care Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, o lansa la începutul lunii august pentru funcția de episcop al Huşilor, scrie B1.ro

Loading...
loading...